Pytania przedzakupowe
Re: Pytania przedzakupowe
Koniecznie warte dopłaty podwójne przednie szyby, miałem testowego Shootingbreak z tym dodatkiem i jest znacznie ciszej.
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Z tymi światłami to trochę skomplikowane. Sam na początku bardzo mocno się pogubiłem, po czym domówiłem później ALS, gdy sprzedawca bardziej obrazowo mi to wytłumaczył.Wildchild pisze: ↑22.05.2021, 22:45Według mnie dynamiczne światła są standardem w każdej wersji wyposażenia po FL. Mam od dealera zestawienie wyposażenia std i opcji w każdej wersji - jeśli chcesz taki excel to pisz na PW.
Reflektory dzienne, mijania i drogowe w technologii LED, dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów.
Przyłączam się do pytania o poprawę układu hamulcowego w FL
Te dynamiczne światła standardowe działają w taki sposób, że jadąc w nocy coraz szybciej, snop światła ze świateł mijania trochę się wydłuża, a światła drogowe działają na zasadzie włączone i wyłączone. W tym całym ALS, światła długie włączają się, a jak z naprzeciwka ktoś jedzie to go „wycinają”, zamiast po prostu się wyłączyć jak w wersji standardowej. Dochodzi do tego doświetlanie zakrętów, światła na złą pogodę, pasek ledowy przez cały przedni grill i kierunkowskazy ledowe z przodu - w standardzie są żarówkowe, a pasek ledowy nie miga na żółto.
Mniej więcej tyle pamietam z różnic po wizycie w salonie.
No właśnie też się pogubiłem, a sprzedawca do końca nie umiał mi tego wytłumaczyć. Dziękuję - teraz już wiem, że to tzw. matrixy + światła na złą pogodę, doświetlanie zakrętów, kkerunkowskaz jako pasek led.
Dzięki!
Przed FL to byla inna technologia niż Matrixy z Audi - oparta na przesłonach i technologicznie starsza. (wolniejsza w reakcji)
No to ja nie wrzuciłem ALS czy da się to zakodować w FL?
VW Arteon R-Line 2.0TDI 200KM 2021
Po lifcie również nie ma matrixów wg mnie i nie są te te same lampy IQ.Light co w B8 po lifcie i w arteonie nadal działa to na zasadzie przesłony, a w materiałach prasowych jest dezinformacja. Światła nie uległy zmianie.
W konfiguratorze passata jest wprost powiedziane, że są światła IQ.LIGHT LED Matrix, a u arteona wciąż ALS i nikt nie podaje informacji ile miałoby być segmentów w tych matrixach.
W konfiguratorze passata jest wprost powiedziane, że są światła IQ.LIGHT LED Matrix, a u arteona wciąż ALS i nikt nie podaje informacji ile miałoby być segmentów w tych matrixach.
Jak mocno są przyciemnione seryjnie szyby? Ile mają % przepuszczalności światła?
Jak to jest z tym DCC?
Zastanawiam się nad Elegance na felgach 18", 60% mojej jazdy to autostrady i drogi wojewódzkie.
Warto dołożyć tę opcję?
Zastanawiam się nad Elegance na felgach 18", 60% mojej jazdy to autostrady i drogi wojewódzkie.
Warto dołożyć tę opcję?