Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Re: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Pierwszy z rabatem 40k kolejny 35k i opony zimowe 19”. Oba demo-car z przebiegiem ok 500 km. Najważniejsze było dla mnie to by były dostępne od ręki.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Ja przy zamawianiu miałem rabat 37tyś. Potem na 3 dni przed odbiorem VW zwiększył rabat katalogowy na 20k i dostałem ostatecznie 40tyś i bagażnik dachowy. Wartość katalogowa 215tyś.
Elegance 2.0 TSI MY2020
R-Line 2.0 TSI MY2021
R-Line 2.0 TSI MY2021
Czy te rabaty udało wam się wynegocjować na firmę czy jako klient indywidualny? Czy ma ktoś doświadczenie jaki dodatkowy rabat w % może wynegocjować klient indywidualny (poza 20k pln)bez specjalnej grupy zawodowej?
Prywatnie dostałem rabat flotowy w maksymalnej możliwej wartości (tak twierdził sprzedawca) 5% - poza 20k.
Bez firmy, bez grup zawodowych, bez kombinowania (dema itp) - to chyba max co mogą.
Bez firmy, bez grup zawodowych, bez kombinowania (dema itp) - to chyba max co mogą.
Elegance 2.0 TSI MY2020
R-Line 2.0 TSI MY2021
R-Line 2.0 TSI MY2021
Ja w maju zamawiałem z 19% flotowym rabatem. Tylko szkoda, że takie są obsuwy w produkcji. Mój miał być produkowany w tym tygodniu.
Po kontakcie z dealerem dowiedziałem się, że obecnie jest to 39 tydzień do tego niepotwierdzony...
Po kontakcie z dealerem dowiedziałem się, że obecnie jest to 39 tydzień do tego niepotwierdzony...
VW Arteon R-Line 2.0TDI 200KM 2021
Info z ostatniego tygodnia, centrala wycofała zniżki dla grup zawodowych, flotowe dla odbiorców prywatnych, z rabatami u dealerów też jest słabiutko. Na ile to prawda trudno powiedzieć ale doszedłem do 7% z ich leasingiem i zaczynają piszczeć.
Nie jest to raczej kwestia moich słabych umiejętności negocjacji, bo równolegle teraz na dwóch wizytach w bmw dobiłem do 13%.
W obydwu przypadkach samochody do produkcji.
Chyba nie jest to najlepszy czas na zakupy po prostu. Albo coś źle robię
Nie jest to raczej kwestia moich słabych umiejętności negocjacji, bo równolegle teraz na dwóch wizytach w bmw dobiłem do 13%.
W obydwu przypadkach samochody do produkcji.
Chyba nie jest to najlepszy czas na zakupy po prostu. Albo coś źle robię
Zamówienie na firmę, wersja fastback, wartość cennikowa ~230.000 PLN, rabat ~40.000 PLN
doskonale zdają sobie sprawę z sytuacji , nie ma aut nie będą schodzić z ceny , za chwilę będzie podobnie jak w budowlance nie będzie pytań za ile ale czy jest