Robię około 60 tys km rocznie mniej więcej od 25 lat więc zdarzyło mi sie "wyjechać poza miasto" różnymi samochodami - od Poloneza w 95 roku do Arteona teraz. Nie zauważyłem żeby w Arteonie było zauważalnie lepiej pod tym względem słońca przez szybę od innych samochodów. Możesz oczywiście kwestionować moje subiektywne odczucia . Wprawdzie nie bardzo wiem po co - być może jest Ci potrzebne:-)yaaber pisze: ↑29.06.2021, 13:52
Co do skuteczności w czasie jazdy, czytając powyższe bzdury wnioskuję, że chyba nie jechałeś długiej trasy w pełnym słońcu Artkiem z taką szybą - a polecam spróbować wyjechać poza miasto. Klima zapewnia komfort temp w środku, a szyba niweluje wpływ słońca np na skórę. Fordy takiego patentu nie miały (nie mają?) i podróżując mondeo było fajnie w środku (z klimą) i mało fajnie gdy słońce grzało skórę. W Artku problemu nie ma, nawet punktowo nic się nie nagrzewa na tyle by czuć dyskomfort w czasie jazdy przy piekącym słońcu.
I na koniec największy kretynizm. Podgrzewana szyba nie odladza wycieraczek więc grzanie szyby jest złe. Argument tak głupi że aż zabawny.
Ładnie rozpuszcza lód, świetnie szron, genialne radzi sobie z odparowywaniem. To mało?
Ps. Przepraszam moda jeżeli wypowiedź ta zostanie uznana za niezgodną z regulaminem, ale czasem ciężko przejść na spokojnie obok takich bzdur.
"Podgrzewana szyba nie odladza wycieraczek więc grzanie szyby jest złe. Argument tak głupi że aż zabawny. " skoro tak uważasz to ok. Ja nic takiego napisałem. Przeczytaj moją wypowiedź ze zrozumieniem. Ja ze swoje strony drugi raz takiego systemu w Arteonie bym nie zakupił bo działa co najmniej słabo i tylko przez kilka minut bo potem się sam wyłącza. Volvo S90 znakomicie lepiej sobie z tym radzi na ale tam są normalne "druciki" w szybie a nie pół kilo srebrnej folii :-)
Tyle ode mnie - można przeczytać i wyciągnąć swoje wnioski. Ale można też się napiąć i stwierdzić że jestem idiotą. Co kto lubi, do usług. Pozdrawiam serdecznie .