Zamówienie samochodu - wysokość zaliczki/zadatku
Zamówienie samochodu - wysokość zaliczki/zadatku
Cześć!
Pytanie do osób, które zamawiały Arteona do produkcji - ile musieliście wpłacić przy złożeniu zamówienia i czy była to zaliczka, czy też zadatek? A może rozmawialiście ze sprzedawcą o ewentualnym nisko/bezkosztowym wycofaniu się z zamówienia?
Pytanie do osób, które zamawiały Arteona do produkcji - ile musieliście wpłacić przy złożeniu zamówienia i czy była to zaliczka, czy też zadatek? A może rozmawialiście ze sprzedawcą o ewentualnym nisko/bezkosztowym wycofaniu się z zamówienia?
Re: Zamówienie samochodu - wysokość zaliczki/zadatku
Kwestia dogadania się. Jest to zaliczka, przynajmniej tak mam w umowie - słyszałem o tym że jeżeli wycofasz się z zamówienia a samochód już się produkuje/wyprodukował to oddają Ci zaliczkę jak go sprzedadzą. Ja akurat nie wpłacałem zaliczki ( po znajomości )
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
U mnie zadatek w wysokości 5000 zł w momencie podpisania zamówienia i reszta ( z 10% wartości ) tuz przed odbiorem.
U mnie zaliczka 5k.
- guttentager
- Member
Zaliczka na 5tysi.
Oczywiście w przypadku rezygnacji z winy/strony kupującego, przysługuje sprzedawcy możliwość rozliczenia poniesionych kosztów.
Oczywiście w przypadku rezygnacji z winy/strony kupującego, przysługuje sprzedawcy możliwość rozliczenia poniesionych kosztów.
U mnie bylo 10tys
U mnie bez zaliczki.
A u mnie również 10 ale możliwość rezygnacji w każdej chwili.
Mi sprzedawca zaproponował zaliczkę w wysokości 2 tys. zł.
U mnie było 5 tys zaliczki