Tryb sport w 190TSI
Tryb sport w 190TSI
Mam pytanie co do trybu sport w silniku 190TSI. Ja oprócz zmian trybu skrzyni na S nie widze żadnej róznicy między normal a sport.
Z tego co wiem to w 280TSI np. podbija obroty z 800 obr/min na 1100 obr/min nie mówiąc już o dźwięku z głośników itd.
Czy czujecie jakieś jeszcze różnice prócz tej jednej?
Z tego co wiem to w 280TSI np. podbija obroty z 800 obr/min na 1100 obr/min nie mówiąc już o dźwięku z głośników itd.
Czy czujecie jakieś jeszcze różnice prócz tej jednej?
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Re: Tryb sport w 190TSI
Reakcja na pedał gazu jest znacznie szybsza, auto lepiej się zbiera, dłużej trzyma przełożenia.
Co do dźwięku to tylko 280-tka ma wbudowany moderator dźwięku.
Co do dźwięku to tylko 280-tka ma wbudowany moderator dźwięku.
Owszem na dluzsza mete nie da sie jezdzic z soundtractorem, za glosno buczy. Ale tak na chwile to nawet fajnie to brzmi, bulgocze jak V8
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
No ale to o czym mowicie robi sam tryb S na skrzyni. Jak przełączycie na D w trybie sport to nie ma dla mnie różnicy wiec po co tryb sport jak na normalnym mozna wbić S
różnica jest kolosalna ale ja mam ustawiony ind. na all normal plus zawieszenie na max miękkie. Jak włączam sport to odczuwam zmianę trybu jazdu a obroty mi podskakują, nie wiem czemu Ci nie działa. Nakręcę ci filmik
Mówisz o jałowych obrotach ze podskakują?
Na zdjeciu 280hp na trybie sport, obroty jałowe ~1100obr/min
U mnie nic sie nie zmienia procz trybu skrzyni
Na zdjeciu 280hp na trybie sport, obroty jałowe ~1100obr/min
U mnie nic sie nie zmienia procz trybu skrzyni
Tryb Sport w 190TSI zmiena rekacje na gaz, skrzynie na S i układ kier.na sport, nie podbija obrotów. Wg mnie ten dźwięk z głośników to nie porozumienie i zwykły wydech w 190TSI przyjemnie brzmi przy 4k. S ze skrzyni wpływa tylko na skrzynie, trzymanie obrotów i zmianę biegów.
Nie za bardzo łapię temat. Po wybraniu trybu Sport, DSG samoistnie przechodzi na inne ustawienia, czy manetkę należy przestawić w pozycję "s"? W trybie sport, obroty powinny wchodzić do maksimum i dopiero wtedy włączy się wyższy bieg? Sprawdzałem każdy tryb, ale - poza eco - różnicy w stylu jazdy nie widzę. Robię coś źle?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM