Wymiana oleju - DSG
Re: Wymiana oleju - DSG
Nikt Ci nie wymieni oleju w DSG w ramach pakietu przeglądów za free przy 60k. ASO zaleca wymianę przy 120K.
Napisz które ASO bo musiałoby każde podchodzić inaczej do tematu oleju w DSG. Rozumiem że masz wykupiony pakiet przeglądów i jego zakresie wymienią przy 60 tys. za free?
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
ja byłem 3-4 tygodnie temu w ASO i wymienili mi w ramach pakietu za free olej w skrzyni DSG. miałem wykupiony Pakiet przeglądów do 60 tys km. MY 2018 2.0 TSI DSG
ASO w Kaliszu
Przegląd rozszerzony Arteona przy 60.tys.km, nie obejmuje wymiany oleju w skrzyni Dsg, właśnie oddałem samochód do ASO na przegląd w ramach pakietu przeglądów. Pracownica serwisu przy mnie sprawdzała w systemie i telefonowała do centrali. Według systemu wymiana oleju po 120 tys.km. Mój Arteon 190 km benzyna rocznik 2018,DSG 7, serwis ASO Switon Paczkowski Zielona Góra .
Black Elegance 190 km TSI
ASO W-W zarówno Motorpol jak i Centrum Wrocław -> wymiana oleju w DSG przy 120 tyś. km.
Przy 60 tyś km masz wymieniane świece oraz filtr kabinowy, co 2 lata płyn hamulcowy, olej wg wskazań. Filtr powietrza dopiero przy 90 tyś. km.
Przy 60 tyś km masz wymieniane świece oraz filtr kabinowy, co 2 lata płyn hamulcowy, olej wg wskazań. Filtr powietrza dopiero przy 90 tyś. km.
W dsg 7 biegowym jest suche sprzęgło dlatego oleju jest znacznie mniej i też ten olej tak szybko się nie zurzywa i nie trzeba tak Często wymianach jak to było w przypadku dsg z 6 biegami. Inna konstrukcja. Można wymieniać nawet co 30 tys tylko po co.
Ej, jesteś pewien, że to skrzynia z suchymi sprzęgłami?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
W arteonach 2.0 benzyna i dieslach 150 i 190 jest dsg dq381. W tej skrzyni sprzęgła pracują w oleju.