DziękujęB4rtek pisze: ↑22.09.2021, 20:33https://www.youtube.com/watch?v=sFKWKkTN4yA
Po Gebelsowsku, ale bez dźwięku i tak wszystko jest jasne.
Głośność wewnątrz auta
Re: Głośność wewnątrz auta
Arteon 2.0 TSI 280 KM Red Chili
Jeśli masz subwoofer w miejscu koła zapasowego to koniecznie wygłusz wnękę.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
-
- Junior Member
a czy po tych operacjach nie pojawiły się jakieś trzeszczenia tapicerki, świerszcze ?
kiedys dawno kupiłem samochod w którym poprzednik dołożył skore, także na boczkach. W samochodzie swierszczyło wszędzie ;-((
kiedys dawno kupiłem samochod w którym poprzednik dołożył skore, także na boczkach. W samochodzie swierszczyło wszędzie ;-((
VW Arteon '18 2.0 TDI 240PS R-Line 4MOTION
Wręcz przeciwnie, z tych miejsc nie docierają żadne dźwięki.
Czy problem ze świszczącym wiatrem w szybach bezramkowych ustał w wersji FL ? Jak wielu z Was posiadających nową wersję Arteona ma ten problem ? Może jakieś głosowanie ? Zobaczymy procentowo jak to wygląda po FL :-) Co myślicie ?
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
I kolejny etap zakończony. Trochę żałuję, że i pod tunel środkowy się nie dostałem, ale rozbierania za dużo.
Dużo zabawy z rozebraniem i złożeniem tego?
No, no! Podziwiam, nie odważyłbym się na taką operację. Ciekawe, czy efekt sprosta oczekiwaniom.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Wbrew pozorom nie tak dużo pracy, ale czasu brakowało i ciągnęło się dni kilka. Obyło się też bez przygód. Jeden mały zaczep od listwy bocznej pękł przy wypinaniu - 5pln w salonie.
Efekt po pierwszej przejażdżce był bardzo słyszalny, ale teraz sam już nie wiem Muszę się znowu jakimś 'golasem' przejechać.
Efekt po pierwszej przejażdżce był bardzo słyszalny, ale teraz sam już nie wiem Muszę się znowu jakimś 'golasem' przejechać.
Moim zdaniem, bardzo dużo zależy od nawierzchni drogi. Posiadam opony Pirelli, więc raczej górna półka, a jednak na drodze betonowej szum opon jest znacznie bardziej słyszalny niż podczas jazdy po asfalcie. Różnica jest znaczna i tutaj dodatkowe wyciszenie nic nie daje. Mam pakiet fabrycznego wyciszenia i nie wiem, jakby to wyglądało bez tej opcji.utracjusz pisze: ↑14.10.2021, 16:18Wbrew pozorom nie tak dużo pracy, ale czasu brakowało i ciągnęło się dni kilka. Obyło się też bez przygód. Jeden mały zaczep od listwy bocznej pękł przy wypinaniu - 5pln w salonie.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.