A tak poważnie to nie rozumiem specjalnie zachwytów nad pierwszym arteonem, że niby taki dużo lepszy od FL.
Chyba taka polska domena "kiedyś to było, kiedyś to robili samochody, teraz to nie robią samochodów", a za 2 lata będzie poszukiwanie FL'i

W sensie pandemicznej sytuacji rynkowej??
Może coś w tym jest. Tylko na cenę wpływa nie tylko wyposażenie. Głównym wyznacznikiem ceny jest rok i przebieg na 3 miejscu dopiero wyposażenie. W standardzie i tak jest sporo bajerów.nemi84 pisze: ↑28.09.2021, 10:26Starszy jest lepszy od nowego o tyle, że kiedyś będzie się udawało znaleźć lepiej wyposażone starsze egzemplarze. Pakiety były sensowniejsze - dobra kasa za fajne wyposażenie, teraz (a przynajmniej na początku roku) niestety zrobienie tej samej konfiguracji było drastycznie droższe (nawet +kilkadziesiąt tysięcy).
Jak konfigurowałem swojego, to jeszcze był konfigurator "Arteon" oraz "Nowy Arteon" na stronie VW. No i smutno mi było, że nie można zamówić konfiguracji "Arteon" - nawet kolorów było więcej![]()
Pomijając redukcje kosztów widoczną gołym okiem, jak gorszy AID, brak CD, brak możliwości zrobienia hotspota z tel., brak wersji 280km i dpf w tsi oraz gorszy wygląd lamp z tyłu i zderzaka z przodu w przypadku RLine (choć to rzecz gustu), to najgorszą bolączką obecnie jest sypiąca się elektronika z masą błędów. Co przy znaczącej podwyżce cen nie idzie w parze, różnica ok 23% w cenie...
Wg tabeli 2% od wartości samochodu początkowej netto - całkowitej.olek1305 pisze: ↑02.10.2021, 11:00Czy ktoś przerabiał aktualnie skrócenie leasingu branego w VW. Przez Nowy Ład trzeba wykupić auto prywatnie w tym roku żeby załapać się na aktualne przepisy. Dobrze czytam tabele opłat że przytulą 2% wartości auta? Te 2% jest liczone od całej wartości czy pomniejszonej o opłatę wstępną? Co z ubezpieczeniem i RTI (mam w racie) przy skrócenie leasingu?