Kolejna awaria w Arteonie... :(
Kolejna awaria w Arteonie... :(
Hej,
Po hamulcach, pompie wody i innych przypadłościach tego modelu dopadła mnie chyba niespotykana wcześniej awaria...
Chodzi o lampę led z tyłu po lewej stronie na błotniku. Przestał poprawnie działać kierunkowskaz... wydaje mi się że taki led spokojnie powinien przeżyć auto... a jednak u mnie umarł.
w serwisie oczywiście stwierdzili że jest uszkodzony (mimo braku jakichkolwiek śladów uszkodzenia mechanicznego) i zdają sobie sprawę że to jest coś co nie powinno się zepsuć, dlatego postarają się załatwić z VW naprawę bezpłatną... VW odpisał że ma w dupie bo minęła gwarancja kilka miesięcy temu.
Dodam, że kierunkowskaz ma chwile czasami nawet tydzień poprawnego działania ale poźniej znowu przestaje... i tak na zmianę
Załączam filmik
Czy ktoś miał coś podobnego?
Czy wiecie może kto w trójmieście lub okolicach naprawi mi lampę (serwis tylko wymienia na nowe) lub wstawi jakąś oryginalną z demobilu?
Po hamulcach, pompie wody i innych przypadłościach tego modelu dopadła mnie chyba niespotykana wcześniej awaria...
Chodzi o lampę led z tyłu po lewej stronie na błotniku. Przestał poprawnie działać kierunkowskaz... wydaje mi się że taki led spokojnie powinien przeżyć auto... a jednak u mnie umarł.
w serwisie oczywiście stwierdzili że jest uszkodzony (mimo braku jakichkolwiek śladów uszkodzenia mechanicznego) i zdają sobie sprawę że to jest coś co nie powinno się zepsuć, dlatego postarają się załatwić z VW naprawę bezpłatną... VW odpisał że ma w dupie bo minęła gwarancja kilka miesięcy temu.
Dodam, że kierunkowskaz ma chwile czasami nawet tydzień poprawnego działania ale poźniej znowu przestaje... i tak na zmianę
Załączam filmik
Czy ktoś miał coś podobnego?
Czy wiecie może kto w trójmieście lub okolicach naprawi mi lampę (serwis tylko wymienia na nowe) lub wstawi jakąś oryginalną z demobilu?
Re: Kolejna awaria w Arteonie... :(
Jak wkleić filmik?
Najprościej to wrzucić najpierw na Youtube i podlinkować tutaj.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
"Legendarna" jakość VW:
https://www.youtube.com/watch?v=vXKo_3ICPl4
Sorry że nie pomogłem ale jakoś tak mi się skojarzyło.
Mam nadzieję że ogarniesz temat tanio i bez komplikacji.
https://www.youtube.com/watch?v=vXKo_3ICPl4
Sorry że nie pomogłem ale jakoś tak mi się skojarzyło.
Mam nadzieję że ogarniesz temat tanio i bez komplikacji.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
Przecież to grosze kosztuje. Poniżej 1k.
plichta Gdynia wycenił wymianę na 2500 pln z robotą.
do tego lampa może być za ok 2 tyg bo nie maja
do tego lampa może być za ok 2 tyg bo nie maja
Spróbuj może podjechać do jakiegoś elektryka samochodowego. Takie losowe działanie to może się okazać tak prozaiczna rzecz jak np. przypalone styki przy kostce albo naderwany przewód w wiązce.
-
- Member
Kolega z firmy kiedyś przypadkowo mi zbił klosz właśnie w tej lampie. Dwie godziny później przywiózł używkę za 300 zł, zrobiliśmy polerkę i niczym się nie różniła od tej na klapie, wymiana zajęła 5 minut.