Janol pisze: ↑19.10.2021, 08:38
Hej
Mógłbyś opisać jak wyglądał odbiór jak już odbierzesz?? Byłym wdzięczny.
Zapewne, jak u większości Forumowiczów, nie jest to moje pierwsze auto, a jednak podczas odbioru byłem zszokowany. Odniosłem wrażenie, że pracownicy działu sprzedaży najchętniej wypchnęliby samochód przed salon, przekazali kluczyki, wzięli po 500+ do ręki i uciekli. Nie wiem, czy w moim przypadku był to brak chęci do zapoznania mnie z podstawowymi zasadami obsługi systemów czy kompletny brak wiadomości z tym związanych, a może nieumiejętność podejścia do klienta. Pytania dotyczące włączania, wykorzystania czy obsługi asystentów pozostawały bez odpowiedzi. Jedyna pomoc jaką uzyskałem w salonie, to sparowanie telefonu po bluetooth i nawiązanie połączenia telefonicznego, ale akurat te czynności nie sprawiałyby mi kłopotu. Natomiast, panowie rozwodzili się nad oświetleniem ambiente i systemem kontroli ciśnienia w oponach. Odniosłem nieodparte wrażenie, że oczekują koperty lub innego upominku, ale przy takim ich podejściu (pomimo, że byłem na to przygotowany), zlałem ich perliście.
Reasumując - nie spodziewaj się wielkiego instruktażu z obsługi asystentów kierowcy. Sugeruję, abyś przygotował konkretne pytania i obcesowo (tak, tak, obcesowo czyli dość natarczywie) wymagał konkretnych odpowiedzi. Doradca, który pilotował sprawy związane ze sprzedażą, nawet nie pojawił się przy przekazaniu wozu. Obsługiwali mnie jacyś panowie z warsztatu.
I na koniec. Przed wyjazdem z salonu, nie omieszkałem porozmawiać z przedstawicielem właściciela salonu sprzedaży i przekazałem mu swoje uwagi. Niedawno dowiedziałem się, że tenże doradca d/s sprzedaży już tam nie pracuje.
Litościwie pominę lokalizację i nazwę salonu.