Komunikaty nawigacji "Teraz trzymaj się w prawo"
- Silent_bob
- Member
Komunikaty nawigacji "Teraz trzymaj się w prawo"
Mam Discovery Pro i niedawno w serwisie zaktualizowali mi jednostkę do wersji 0278. Ostatnio jechałem na natywnej nawigacji VW. W chwili gdy należy zjechać z autostrady z reguły wcześniej jest komunikat "trzymaj się prawego pasa" po czym "teraz skręć w prawo" lub "skręć w prawo następnym zjazdem". Nie dam sobie ręki obciąć jak było przed aktualizacją, ale w trakcie tej ostatniej wycieczki Pani z nawigacji mówiła "trzymaj się prawego pasa" po czy gdy należało skręcić "teraz trzymaj się w prawo". Tak trochę średnio po polsku. Wydaje mi się, że przed aktualizacją było inaczej. Jak jest u Was ? Baza danych nawigacji 22.1, choć nie wiem czy to od tego zależy...
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
Re: Komunikaty nawigacji "Teraz trzymaj się w prawo"
Co prawda, posiadam jeszcze bazę danych nawigacji oznakowaną jako 21.9, ale chyba wygląda to tak, iż na typowym skrzyżowaniu, tzn prostopadłe ułożenie dróg, nawigacja jednoznacznie nakazuje "skręć w prawo (lewo)" Gdy jednak jadę drogą wielopasmową i np na prawym pasie zmieniam kierunek jazdy, czyli zjeżdżam z drogi głównej ale dalej jadę na wprost (nie ma ostrego skrętu w prawo a tylko rozwidlenie pasów), wtedy pojawia się komunikat, jaki zacytowałeś.Silent_bob pisze: ↑09.03.2022, 13:34Nie dam sobie ręki obciąć jak było przed aktualizacją, ale w trakcie tej ostatniej wycieczki Pani z nawigacji mówiła "trzymaj się prawego pasa" po czy gdy należało skręcić "teraz trzymaj się w prawo". Tak trochę średnio po polsku. Wydaje mi się, że przed aktualizacją było inaczej. Jak jest u Was ? Baza danych nawigacji 22.1, choć nie wiem czy to od tego zależy...
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
zaczął bym się przejmować jak zacznie mówić "иди нахуй"
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
- Silent_bob
- Member
muszę to sprawdzić, może jest tak jak piszesz. Aczkolwiek sensowniej byłoby to przetłumaczyć "teraz zjedź w prawo/lewo"Zbigniewa pisze: ↑09.03.2022, 16:29Co prawda, posiadam jeszcze bazę danych nawigacji oznakowaną jako 21.9, ale chyba wygląda to tak, iż na typowym skrzyżowaniu, tzn prostopadłe ułożenie dróg, nawigacja jednoznacznie nakazuje "skręć w prawo (lewo)" Gdy jednak jadę drogą wielopasmową i np na prawym pasie zmieniam kierunek jazdy, czyli zjeżdżam z drogi głównej ale dalej jadę na wprost (nie ma ostrego skrętu w prawo a tylko rozwidlenie pasów), wtedy pojawia się komunikat, jaki zacytowałeś.Silent_bob pisze: ↑09.03.2022, 13:34Nie dam sobie ręki obciąć jak było przed aktualizacją, ale w trakcie tej ostatniej wycieczki Pani z nawigacji mówiła "trzymaj się prawego pasa" po czy gdy należało skręcić "teraz trzymaj się w prawo". Tak trochę średnio po polsku. Wydaje mi się, że przed aktualizacją było inaczej. Jak jest u Was ? Baza danych nawigacji 22.1, choć nie wiem czy to od tego zależy...
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020