System Pre-Crash
Re: System Pre-Crash
Jak dla mnie Asystent zmiany pasa w Arteonie to żenada z tą wielką lampą jak z latarki jakiejś, świecącą Ci prosto w oczy. Jakby to była ikonka tylko na lusterku z delikatnym podświetleniem jak w autach konkurencji to ok, w tym wypadku jak dla mnie nie warte posiadania. Pakiet premium, plus szyby plus klapa z buta to jest konieczność i oczywiście min. 190KM bo inaczej nie jedzie. DCC + 20" proszę Cie nie w PL. Emergency Assist działa jak chce.
Jeździłem superbem z ikonkami w lusterku i tak jak jest w Arteonie mi się zdecydowanie bardziej podoba. A bez pakietu drogowego nie kupiłbym tego auta, to jest jedna z lepszych rzeczy w aucie typu "autostradowy krążownik". Natomiast Emergency Assist to bajer.
Asystent zmiany pasa i martwego pola działa super, szczególnie to drugie w wyraźny sposób sygnalizuje że masz auto z lewej lub z prawej blisko
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Zawsze możesz zmniejszyć natężenie świecenia tego sygnalizatora i porównując do Superba III w którym była ikonka na lusterku w Artku bardziej to zwraca uwagę a chyba właśnie o to chodzi.
Pre crash nie dziala w trybie Sport i Individual dla tego komunikat ''funkcja obiecnie nie dostepna''. Sam mialem z tym zagwostke.
W roczniku 2022 system pre-crash nie działa w trybie sport.
ECO działa.
Normal działa.
Indyvidual z kilkoma zmianami na sport działa.
ECO działa.
Normal działa.
Indyvidual z kilkoma zmianami na sport działa.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
W przedflicie MY2021 też jest nieaktywny w trybie Sport
Rocznik 2021 jest przedliftowy?
W moim MY 2021 w trybie Sport nie wyświetlają się żadne komunikaty na temat wyłączenia tegoż asystenta, a posiadam praktycznie wszystkie pakiety za wyjątkiem wspomagania parkowania przyczepy.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM