Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Re: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Normalny rabat, nez szalu
Na weekend dostanę Arteona z innego salonu z ofertą, ciekawe czy będzie coś lepiej..
To gdzie kupię ma dla mnie wtórne znaczenie. Poprzednie samochody sztuk 3 kupiliśmy 200 km ode mnie, ale uzysk cenowy wyniósł łącznie 18kPLN.
Nawet jeżdżę tam serwisować, bo Wwa mnie mocno rozczarowuje pod względem oferty i serwisów. Przynajmniej w obecnej marce.
To gdzie kupię ma dla mnie wtórne znaczenie. Poprzednie samochody sztuk 3 kupiliśmy 200 km ode mnie, ale uzysk cenowy wyniósł łącznie 18kPLN.
Nawet jeżdżę tam serwisować, bo Wwa mnie mocno rozczarowuje pod względem oferty i serwisów. Przynajmniej w obecnej marce.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Miałem podobne podejście. Przy różnicy nawet 1 tys zł opłacało się kupić bilet PKP za 100zł i pojechać odebrać samochód ;-) Ale koniec końców przedstawiłem najlepszą "zdalną" ofertę, którą mi zaproponowano, lokalnemu dealerowi i się okazało, że mogą mi również za tyle sprzedać bez wycieczki w Polskę.
-
- Senior Member
Z uwagi na ewentualne problemy przy różnicy do 2 tys lepeij brac bliskiego dealera
-
- Senior Member
101% leasimg i rabat 10% jest ok. Ale uwaga na ubezpieczrnie. Getonbank daje rti za 3500zl. A vw za 6tys
Jak bys bral 3 arteony to mysle ze do 15 proc bys dobil
Mam 3 oferty, 8, 10 oraz 10,7% - co podobno jest maksem dla zamówień flotowych (10 samochodów w firmie - nie mylić z zakupem jednorazowym).
I chyba więcej się nie da uzyskać na obecną chwilę bo magiczne 10,7 jest nie do przeskoczenia mimo kilku prób.
Ktoś uzyskał więcej.
PS. Podobno Arteony schodzą jak ciepłe bułeczki, szczególnie słabsze wersje silnikowe w tej środkowej konfiguracji.
Salony VW zamawiają do siebie sporo takich konfiguracji bez zamówień od klientów. Bo i tak zejdzie.
I chyba więcej się nie da uzyskać na obecną chwilę bo magiczne 10,7 jest nie do przeskoczenia mimo kilku prób.
Ktoś uzyskał więcej.
PS. Podobno Arteony schodzą jak ciepłe bułeczki, szczególnie słabsze wersje silnikowe w tej środkowej konfiguracji.
Salony VW zamawiają do siebie sporo takich konfiguracji bez zamówień od klientów. Bo i tak zejdzie.
Ja dostalem 11 proc biorac jeden samochod(ale kupuje u nich samochody regularnie). Z tym ze kupowalem wersje katalogowo za 265tys. Mowili ze przy mniejszej cenie rabat bylby ok 10 proc
U mnie cena obu sztuk jest ok. 250 k.
Dostałem 8% - samochód prywatny, bez grupy zawodowej, bez leasingu. Pierwsza propozycja wynosiła 4%