iPhone 13 i problemy z ładowarką indukcyjną
iPhone 13 i problemy z ładowarką indukcyjną
Witam,
Nosze się z zamiarem wymiany iPhona 11 na 13. Na 11 nie miałem problemów z ładowarka indukcyjną, ale gdzieś czytałem że użytkownicy 13 narzekają na problemy z ładowaniem. Czym się ten problem objawia i czy został jakoś rozwiązany?
Nosze się z zamiarem wymiany iPhona 11 na 13. Na 11 nie miałem problemów z ładowarka indukcyjną, ale gdzieś czytałem że użytkownicy 13 narzekają na problemy z ładowaniem. Czym się ten problem objawia i czy został jakoś rozwiązany?
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
- Silent_bob
- Member
Re: iPhone 13 i problemy z ładowarką indukcyjną
Problem nie został rozwiązany i dotyczy na pewno Iphone'a 12 (miałem 12 mini) i 13 (u mnie mini). Nie sprawdzałem jeszcze z IOS16 czy się coś przypadkiem nie poprawiło. Sprawdzę i dam znać. Objawia się to tym, że po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach rozłącz ładowanie i po prostu nie ładuje.
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
Wszystko bez zmian, IOS16 nic nie zmieniło, nadal brak możliwości ładowania.
U mnie z kolei, po uruchomieniu silnika w Arteonie, iPhone X odgłaśnia się na maksa. co sprawia, że po wyjściu z auta dźwięk dzwoniącego telefonu głowę urywa. W serwisie Volkswagena ktoś, gdzieś słyszał o podobnym problemie, ale rozwiązania dla niego nie mają. A co do ładowania, to próbowałem kilka razy, ale denerwowały mnie powtarzające się komunikaty o rozpoczęciu ładowania, przerwaniu ładowania i obowiązku usunięcia innych przedmiotów z kieszeni ładowarki. Dlatego nie korzystam
Ja po problemach z tą ładowarką która też grzała się jak szalona i po zmianie na 13 pro który w ogóle się nie ładował, podjąłem drastyczne kroki, wyciągłem cały moduł, poszedłem do sklepu kupić ładowarkę bez przewodową, wywaliłem wszystko z tego pudełka plastikowego i przełożyłem bebechy, mam teraz w końcu normalną ładowarkę, działająca z każdym telefonem, co prawda nie mam przez to też tego wznacniacza LTE, ale w sumie nie wiem czy to cokolwiek dawało bo nie zauważyłem różnicy...
Arteon 2.0 TSI 190HP R-Line
w zeszłym tygodniu odebrałem nowego arteona. Telephon iphone 13 z iOS16. Po włozeniu do ładowarki uruchamia portfel i po kilku sekundach przestaje ładować. najsmiesniesze ze w poprzednim superbie nie było problemów z łądowaniem
Ciekawe jak będzie w 14. Gdyby ktoś kupił i przetestował to będę wdzięczny za relacje
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
- Silent_bob
- Member
u mnie dzieje się dokładnie to samo tzn zapomniałem dodać, że włożenie telefony do kieszeni ładowania automatycznie aktywuje Apple Pay. Robi tak tylko gdy masz dodane jakieś karty, jak usunąłem z Apple Pay wszystkie karty to apple pay nie został aktywowany. W niczym natomiast nie zmieniło to faktu, że nadal rozłączało ładowanie....
Aha tak w ogóle to :
viewtopic.php?t=1569
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
14/14pro to to samo co 13/13pro więc wszystkie problemy będą takie same...
Arteon 2.0 TSI 190HP R-Line
Ja nawet probowałem to reklamować ale serwisantom podobno wszystko działa i jest ok Gdzieś jeszcze usłyszałem, że problem w tych iPhonach może być związany ze złączem MagSafe czy jakoś tak (to co pozwala przyłączyć akcesoria na magnes)
Mógłbyś napisać jaką ładowarkę kupiłeś i czy sam to montowałeś czy ktoś Ci to robił?x4er0 pisze: ↑10.10.2022, 11:13Ja po problemach z tą ładowarką która też grzała się jak szalona i po zmianie na 13 pro który w ogóle się nie ładował, podjąłem drastyczne kroki, wyciągłem cały moduł, poszedłem do sklepu kupić ładowarkę bez przewodową, wywaliłem wszystko z tego pudełka plastikowego i przełożyłem bebechy, mam teraz w końcu normalną ładowarkę, działająca z każdym telefonem, co prawda nie mam przez to też tego wznacniacza LTE, ale w sumie nie wiem czy to cokolwiek dawało bo nie zauważyłem różnicy...