W sumie dobrze, że tak zrobili, bo parkując tyłem w garażu nie raz jak się przeciskalem za samochodem mógłbym dostać klapą w twarz. A tak, bagażnik otwierał się dopiero, jak wyszedłem zza samochodu.
Easy Open / Close
Re: Easy Open / Close
Nie da się tego jakoś przeprogramować, tak żeby dało się jakoś zamykać auto z bagażnika, bez potrzeby dotykania klamki?
Ja zamykam po prostu klamką przed podejściem do bagażnika. Nawet jeśli później otworzę i zamknę bagażnik to reszta zamków zostaje zaryglowana.
Wszystko się da. Np. możesz zakodować "automatyczne zamykanie pojazdu po wyjściu z pilotem" tylko trzeba z automatu zakodować otwieranie pojazdu w czasie pracy silnika. Jak opuścisz pojazd z kluczykiem w kieszeni, gdy silnik pracuje, to samochód się zamknie. Bez odblokowanej funkcji " otwieranie i zamykanie pojazdu z pilota podczas pracy silnika" zostaje Ci tylko otwarcie mechaniczne z zamka. Dla jednych to jest upierdliwe, dla innych nie. Jak masz kogoś z rodziny w aucie, to musisz pamiętać żeby zostawić kluczyk w samochodzie, albo nie zamykać drzwi kierowcy. Jak ktoś wchodzi do samochodu z przodu, Ty coś pakujesz na tylne siedzenie, to trzeba zwrócić uwagę, żeby osoba z przodu nie zamknęła szybciej drzwi, aż Ty nie otworzysz swoich przednich, inaczej samochód się z automatu zamknie. Ja to sobie chwalę, nie muszę wyłączać samochodu np. przy paczkomacie, kiosku. Po prostu zatrzymuję się, wychodzę z samochodu, samochód się zamyka, silnik chodzi. Podchodzę, otwieram z pilota i jazda.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Hej, dzisiaj się zorientowałem,że mam tylko jeden przycisk do elektrycznej klapy w liftbacku,gdzie ma filmikach widzę 2 ,jeden do zamykania walk-away (klikasz,zabierasz bagaż,samo się zamknie po czasie). Oszukali?
W polifcie też mam jeden. Zbieram bagaż, noga pod zderzak i zaczyna pikać. Jak się oddalę z kluczykiem to zamyka.
Dokładnie tak to działa, jak napisał Marcusfff. Dopóki nie oddalisz się od auta z kluczykiem, klapa się nie zamknie.
No i 0,20€ na guziku zaoszczędzone
Czy ktoś z Was doświadczył problemów z "nożnym" otwieraniem i zamykaniem bagażnika? Na jakiej zasadzie on działa? Radar? Czujnik ultradźwiękowy? Pytam, bo średnio wykrywa mi teraz nogę, a wcześniej raczej nie było problemu.
Mam jeszcze jedno podejrzenie w związku z ostatnia wizytą w serwisie, ale nie chciałbym na razie nic sugerować.
Mam jeszcze jedno podejrzenie w związku z ostatnia wizytą w serwisie, ale nie chciałbym na razie nic sugerować.