Bandyta w Arteonie
Bandyta w Arteonie
Cześć, co o tym myślicie? Za chwilę użytkownik Arteona będzie kojarzony z agresjąhttps://youtu.be/8owL08-z1cw
-
- Member
Re: Bandyta w Arteonie
Z każdej marki aut znajdziesz takie filmiki. Odcinek Łódź-Warszawa jest specyficzny wywołujący agresję za jazdę mistrzów kierownicy lewym pasem na całym odcinku, dla mnie jest to najgorszy odcinkiem drogi w całej Polsce. Mając dłubnietą Octavię RS na tym odcinku praktycznie zawsze wyprzedzałem więcej aut osobowych prawym niż lewym pasem.
Zgadzam się z przedmówca, odcinek W-wa - Łódź to najgorsze qrestwo w PL, a w wakacje to istna wojna o przetrwanie. Sam mam ciężka nogę i lubię pojechać ostro, ale festiwal który obywa się na tym odcinku powinien się pojawić w Nacional Geographic .
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
AutoŚwiat
Też to właśnie przeczytałem.
No robią nam niezbyt pochlebną reklamę
Sam moim gnojowozem jeżdżę dość agresywnie, ale nigdy nie odwaliło mi i nie odwali na tyle, żeby wyhamowywać ludzi na drodze.
I to fakt że, takie zachowania nie ograniczają się do marki i modelu, tylko pokazują brak mózgu danego delikwenta.
Też to właśnie przeczytałem.
No robią nam niezbyt pochlebną reklamę
Sam moim gnojowozem jeżdżę dość agresywnie, ale nigdy nie odwaliło mi i nie odwali na tyle, żeby wyhamowywać ludzi na drodze.
I to fakt że, takie zachowania nie ograniczają się do marki i modelu, tylko pokazują brak mózgu danego delikwenta.
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Arteon 2.0TDi 200PS 2021
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line
Imponujące.mariusz123a pisze: ↑28.11.2022, 17:49Mając dłubnietą Octavię RS na tym odcinku praktycznie zawsze wyprzedzałem więcej aut osobowych prawym niż lewym pasem.
I właśnie kiedyś na A2 taki frajer wyprzedzający prawym kiedyś zrobił mi odprysk na szybie po wjechaniu 1m przed maskę.
-
- Member
Wyprzedzający prawym pasem dzielą się na dwa typy, typ który ma czym depnąć i typ, który nie ma czym depnąć i jego wyprzedzanie najczęściej się właśnie tak kończy jak napisałeś.alcalu pisze: ↑29.11.2022, 17:35Imponujące.mariusz123a pisze: ↑28.11.2022, 17:49Mając dłubnietą Octavię RS na tym odcinku praktycznie zawsze wyprzedzałem więcej aut osobowych prawym niż lewym pasem.
I właśnie kiedyś na A2 taki frajer wyprzedzający prawym kiedyś zrobił mi odprysk na szybie po wjechaniu 1m przed maskę.
To jakie odczucia masz o takich gościach to Twoje zdanie. Ja ogólnie nie mam zahamowań przed wyprzedzeniem z prawej strony i tak japisalem robie to tylko na tym odcinku drogi. Jeżeli potrafiłem jednorazowo wyprzedzić 10 aut, to należałoby się głęboko zastanowić, czy ze mną jest coś nie tak, czy z tymi 10 na tym lewym pasie. Pozdro
Nie rozumiem skąd w naszym narodzie tyle pieniactwa. Co da komuś, że będzie te 5 czy 15 min szybciej? I ta wieczna wojna między rowerzystami, pieszymi, motocyklami, hulajnogami, osobówkami i ciężarowymi. Do ku... nędzy każdy z nas jest takim samym człowiekiem mającym rodzinę i chcącym dojechać do celu. Czy posiadanie wypasionej fury czyni jednego z drugim lepszym od tego co ma np. w garażu Ferrari, ale teraz akurat sobie jedzie rowerem?! Panie i Panowie, więcej empatii względem siebie!
A pisząc w temacie wątku. Zazwyczaj większość tych nagrań nie pokazuje co się działo chwilę przed tym chamskim zachowaniem. Oczywiście nie popieram idioty z filmu stwarzającego zagrożenie w ruchu lądowym. Ale jak jeżdżę 25 lat to nigdy względem mnie nikt tak się nie zachował. Przypadek? A może dlatego, że staram się poruszać płynnie, obserwować lusterka, przewidywać sytuacje i nikomu nie blokować drogi...
Także ludzie, mamy jedno życie! Więcej szacunku i uśmiechu na drodze, a życie będzie przyjemniejsze
A pisząc w temacie wątku. Zazwyczaj większość tych nagrań nie pokazuje co się działo chwilę przed tym chamskim zachowaniem. Oczywiście nie popieram idioty z filmu stwarzającego zagrożenie w ruchu lądowym. Ale jak jeżdżę 25 lat to nigdy względem mnie nikt tak się nie zachował. Przypadek? A może dlatego, że staram się poruszać płynnie, obserwować lusterka, przewidywać sytuacje i nikomu nie blokować drogi...
Także ludzie, mamy jedno życie! Więcej szacunku i uśmiechu na drodze, a życie będzie przyjemniejsze
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Moc nie ma znaczenia - włączając się powrotnie najprawdopodobniej zajeżdżasz komuś drogę, zmuszasz go do zmiany odległości od poprzedzającego auta.mariusz123a pisze: ↑29.11.2022, 18:02Wyprzedzający prawym pasem dzielą się na dwa typy, typ który ma czym depnąć i typ, który nie ma czym depnąć i jego wyprzedzanie najczęściej się właśnie tak kończy jak napisałeś.
Te kolumny dlatego zwalniają bo wracający na lewy z prawego muszą wyhamować i zwalniają te 10 aut. Jak nie ma warunków (czytaj kolumna po horyzont, a nie pięciu gamoni za kombajnem i potem pusto) to jadę jak większość.mariusz123a pisze: ↑29.11.2022, 18:02To jakie odczucia masz o takich gościach to Twoje zdanie. Ja ogólnie nie mam zahamowań przed wyprzedzeniem z prawej strony i tak japisalem robie to tylko na tym odcinku drogi. Jeżeli potrafiłem jednorazowo wyprzedzić 10 aut, to należałoby się głęboko zastanowić, czy ze mną jest coś nie tak, czy z tymi 10 na tym lewym pasie. Pozdro