Hej,
mam następujący problem - ogrzewanie siedzeń - oparcia grzeją o wiele bardziej niż siedzisko i muszę zmniejszać żeby dosłowanie nie paliło w plecy - ale wówczas siedzenie grzeje słabo..
Czy można w jakikolwiek sposób to regulować? W sensie - zmniejszyć grzanie oparć względem siedzenia?
Podgrzewane siedzenia
Podgrzewane siedzenia
R-Line 2.0 TSI 190
- Osfald
- Senior Member
Re: Podgrzewane siedzenia
Jeśli mata siedziska i oparcia jest połączona szeregowo to znaczy, że uszkodziłeś matę w siedzisku. Nastąpiło częściowe zwarcie i fragment maty siedziska nie grzeje, a więcej energii jest oddawane do oparcia, co w końcu także wykończy także tę matę. Masz tak od nowości czy stwierdziłeś to po jakimś czasie?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Od nowości. Przejechane zakedwie 1300 km:)
Ale to nie jest tak że siedzisko nie grzeje. Grzeje, ale mam wrażenie że oparcie plus mijus dwa razy tak mocno..
Ale to nie jest tak że siedzisko nie grzeje. Grzeje, ale mam wrażenie że oparcie plus mijus dwa razy tak mocno..
R-Line 2.0 TSI 190
- Osfald
- Senior Member
Generalnie należałoby rozpiąć tapicerkę, znaleźć wtyczki łączące matę siedziska i oparcia, wykonać pomiary rezystancji mat kiedy siedzisz w fotelu. A jak siedzenie pasażera i na tylnej kanapie? Także grzeją nierówno?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
ASO i tyle, jest gwarancją nauczcie się z tego korzystać, bo wala nas w kakao w tej PL ile wlezie.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce