Ikona silnika pomarańczowa
-
- Senior Member
Re: Ikona silnika pomarańczowa
1.5 roku temu kolega mial przygode z audi. 50tys przebieg i zatarta turbina. Najpierw reklamacja. Potem zgloszona rekojmia. 2 miesiace wymiany pism z Vw polska ( nie z salonem tylko z centrala) z pomoca prawnika. Efekt- odkupiony samochod z leasingu i nowy samochod. Auto bylo na firme w leasingu zewnetrznym.
A to mnie się niestety nie udało i Audi PL (oraz Audi DE) wypięły się na problemy z moim samochodem (dlatego się pozbyłem). Każdy przypadek jest inny i nie napisałem, że jest to niemożliwe, ale trudne w ogóle, a jeszcze trudniejsze jeśli cokolwiek (nie tylko samochód) zostało kupione "na firmę".
-
- Senior Member
Jak sytuacja z naprawa u kolegow?
U mnie po wymianie czujników na razie wszystko działa prawidłowo.
ja po 40 km od wyjechania z salonu zapaliła mi się kontrolka z hamulca postojowego co się później okazało przełącznik był zepsuty wymienili na nowy dostałem skode octavie III jako zastępcze.
nie minęło długo i ponowna wizyta w serwisie z powodu braku podświetlenia aktualnego biegu oraz braku funkcjonowania przycisków od ustawienia samochodu i wyłączenia start stop, po diagnozie wtyczki przepięte, stwierdzili że są identyczne dlatego doszło do pomyłki
nie minęło długo i ponowna wizyta w serwisie z powodu braku podświetlenia aktualnego biegu oraz braku funkcjonowania przycisków od ustawienia samochodu i wyłączenia start stop, po diagnozie wtyczki przepięte, stwierdzili że są identyczne dlatego doszło do pomyłki
Podobno w ASO w Katowicach stoi Artek z CHECK ENGINE od kilku tygodni :/
Arteon R-Line 2.0 TSI(280) 350 4x4
0-100 4.5s RL
100-200 11.4s RL
Speed-Buster
VWR600
0-100 4.5s RL
100-200 11.4s RL
Speed-Buster
VWR600
- guttentager
- Member
Leje tylko pewne paliwo i problemów z kontrolką silnika już nie ma.
-
- Senior Member
Check engine po raz kolejny prxy 14k km
Jaka rope lejesz tj pytal guttentager ?
-
- Senior Member
Statoil. Arge. Raz zwykl, raz verva.Ad blue 2zl/litr w hurtowni (nie pamietam nazwy producenta ale firmowy).