Spadek Mocy 2.0 Tsi 190KM
Spadek Mocy 2.0 Tsi 190KM
Panowie 2.0 tsi 190KM
Wyczuwam taka dziurę przy 3tys obr nie zbiera się tak jak kiedyś, ost tez zauważyłem ze na zimnym silniku jadąc uliczka na minimalnym gazie - odczułem takie szarpnięcie jakby dostał mocy i zwolnił ponownie, miał ktoś taki problem ?
Wyczuwam taka dziurę przy 3tys obr nie zbiera się tak jak kiedyś, ost tez zauważyłem ze na zimnym silniku jadąc uliczka na minimalnym gazie - odczułem takie szarpnięcie jakby dostał mocy i zwolnił ponownie, miał ktoś taki problem ?
Re: Spadek Mocy 2.0 Tsi 190KM
Zabierz go na autostradę i przejedz paredziesiat km z gazem w podłodze. U mnie zawsze pomaga kiedy auto zaczyna odczuwalnie słabnąć i na drugim biegu szarpać na zimnym. Mam wrażenie jakby auto się ‚zapychało’. U mnie dodatkowo jeszcze spalanie bardzo wzrasta - miasto około 15 litrow, a na krajówce do 11.
Muszę spróbować
Nie mam takich objawów może dlatego, że co jakieś 15 tys km wlewam Forte do baku i gonie autostradami ile się da żeby przepłaci cały syf jaki się da: https://allegro.pl/oferta/forte-profila ... 3021091702
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Nigdy nie używałem muszę spróbować
Używałem w dieslach, wrzuciłem profilaktycznie do benzyn. Kosztuje niewiele a nie mam żadnych problemów mimo przebiegu i podkręcenia silnika. Zresztą można poszukać opinii w necie jak coś.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Dam dam gdzieś ktoś mi pisał żeby zmienić olej w DSG że to może być powód szarpnięć