Zbigniewa pisze: ↑12.06.2023, 15:52
CLAU pisze: ↑12.06.2023, 08:43
i nagle użytkownik Folcwagena w 2023 dostał szału macicy.
Przegląda się inne fora z grupy VAG i tam nie ma takich emocji jak tutaj.
Arteon nowym Passatem B5 od Niemca dla specyficznej klienteli w Polsce?
Zaznaczam, że nie wypowiadam się w imieniu ani w obronie @Art e on, lecz opinię @CLAU oceniam jako ewidentną prowokację. ASO świadczy usługi i powinny one być rozliczane i wyceniane zgodnie z zasadami określonymi podobnie, jak w każdym innym punkcie usługowym. Jeśli zamawiam i płacę za kilogram jednego towaru i kilogram innego, to oczekuję takiej właśnie dostawy. Powtarzam - po kilogramie a nie 1+0,5 kilograma lub wręcz 1+0!!
Trudno mi się odnieść czy można to nazwać złodziejstwem ale z pewnością zasługuje na bliskoznaczne określenie. Z drugiej strony, mam już pewne doświadczenie z panami przyjmującymi nasze wozy do serwisu i wiem, że nie zawsze ich wiedza pokrywa się z rzeczywistością. Istnieje więc możliwość, że filtr był jednak wymieniany, a doradca serwisowy coś słyszał, ale źle zinterpretował.
U mnie pan doradca uparcie twierdził, że aktualizacje map są możliwe dopiero po wykupieniu pakietu danych internetowych (samochód na gwarancji po trzech miesiącach od zakupu) i dopiero rozmowa z diagnostą uświadomiła mu faktyczny stan rzeczy.
Tak więc @CLAU, życzę więcej dystansu do siebie i innych oraz unikanie nieprzemyślanych wypowiedzi.
Jeżeli za prowokacje uznajesz skomentowanie emocjonalnych postów to proszę bardzo.
Nie będę się odnosił do Twoich kilogramów bo to jakaś szkoła podstawowa, jeżeli tak to musisz sobie tłumaczyć.
O faktycznej wiedzy pracowników serwisu lub działu sprzedaży ASO też nie ma co pisać bo wszyscy wiedzą, że tam kompetentnych ludzie jest jak na lekarstwo. Życzę tym samym unikania nieprzemyślanych wypowiedzi.
Zamiast się pieklić na forum jak seba pod Żabką to bym najpierw temat dokładnie wyjaśnił z ASO i kierownikiem serwisu, zwłaszcza że ma się w ręku faktury za wymianę części, która była wymienialna a następnie przestała.
Wg katalogu Knechta/Mahle to nie jest wymienialna część i prawdopodobnie nikt tego nie ruszał przy przeglądach Arteona i znając życie, ktoś to wpisał błędnie do protokołu albo zostało pod tym indeksem był opisany inny filtr, może kabinowy.
Jeżeli ktoś chce to nazwać złodziejstwem lub "
bliskoznacznym określeniem" to proszę bardzo, nawet zachęcam do złożenia doniesienia na policji
- oszustwo jest ścigane z urzędu więc już się jest do przodu.
Natomiast forma i liczba użytych wulgaryzmów powoduje u mnie zastanowienie czy to forum użytkowników Opla Calibry albo BMW E36 czy może ci kierowcy teraz się przesiedli do Arteonów a charakter dalej pozostał.
Zastanawia mnie dlaczego w "
dzisiejszych czasach pełnych kantów, "optymalizacji" i kłamstw" i życzenia VW "
najgorzej za takie bezczelne łgarstwo i oszustwa" ktoś się decyduje świadomie na jazdę samochodem z tej grupy.
Coś mi się wydaje, że w klimacie tych teorii spiskowych, kant i kłamstw ze strony VW ktoś postanowił im zrobić na złość kupując/leasingując Arteona.
Coś jak w tym powiedzonku o robieniu na złość babci.