Demontaz / montaz listw ambiente
Demontaz / montaz listw ambiente
Czy ktos z was sciagal kiedys listwy oswietlenia ambiente np w celu ich wymiany? U mnie jest maly problem z naglosnieniem - przednie listwy wpadaja w drgania i bucza przy wiekszym basie - gdyby udalo mi sie je zdemontowac i wygluszyc, problem bylby rozwiazany. Czy mozliwy jest prosty demontaz tych listw? Slyszalem ze ciezko je zdjac - ze moga peknac mocowania. Czy komus sie udalo?
-
- Member
Re: Demontaz / montaz listw ambiente
Demomtowalem parę razy. Dokładałem ambient, nic nie połamałem. Nie podważałem, tylko od tyłu wypychalem z mocowań.
Ambient dokładałeś w całosci z listwami, czy też jest możliwość montażu samych elementów świetlnych? Potrzebny jest jakiś dodatkowy moduł sterujący i kodowanie?mariusz123a pisze: ↑11.09.2023, 09:27Demomtowalem parę razy. Dokładałem ambient, nic nie połamałem. Nie podważałem, tylko od tyłu wypychalem z mocowań.
-
- Member
Cale listwy wymieniałem łącznie z boczkami, żeby mieć również podświetlenie klamki i rączki. Modul BCM też musiałem wymienić i doprowadzić przewody do wszystkich drzwi i na końcu kodowanie.
No to trochę się musiałeś napracować
https://www.merchup.com/
https://www.merchup.com/
Czyli da sie wyjac taka listwe, podkleic co trzeba, i zalozyc ja z powrotem? Nie jest ten plastik mocowan "zgrzany" tylko zwyczajnie sa na zatrzaski zamocowane? Wydawalo mi sie ze sa wlasnie "zgrzane". Czy w przypadku uszkodzenia takiej listwy da sie kupic pojedynczo?
-
- Junior Member
Cześć. W arteonie nie posiadam ambiente tyko oświetlenie na nogi. Dokupiłem całe boczki z listami, podświetleniem rączki i klamki. Tylko przełożyć i podłączyć i tu jest problem. Jak to zrobić ? Może jalest jakiś magik z kujawsko- pomorskiego co ogarnie ??? Może nie koniecznie kujawsko pomorskie mogę dojechać. Z góry dzięki