Nowa aplikacja Volkswagen ID zastępująca We Connect
Re: Nowa aplikacja Volkswagen ID zastępująca We Connect
Kłódka zamknieta/otwarta pokazuje czy obecnie samochód jest otwarty/zamknięty. Odblokowanie tej opcji pozwala otworzyć lub zamknąć samochód z poziomu aplikacji (chyba pod warunkiem że jest wyłączony zapłon).
To jedyna opcja, którą można odblokować?
R-Line, 2.0 TSI, 190KM, 2024 r.
Jest jeszcze drugi przycisk, trąbienie i miganie światłami. Obie rzeczy działają z pilota, więc raczej szkoda zachodu.
Zaciekawiłeś mnie teraz. Jak odpalić mruganie światłami i trąbienie z pilota/kluczyka?
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Rozpędziłem się z tym że obie rzeczy (miałem na myśli 1 - Zamykanie/otwieranie, 2. - mruganie). Trąbienia się nie da raczej (chyba że wzbudzisz jakoś alarm, ale to już bez kluczyka ). Żeby zamrugal kierunkami wystarczy że spróbujesz go zamknąć kiedy już jest zamknięty. Co prawda może to nie dokładnie to samo co robi aplikacja (wtedy mruga chyba wszystkimi światłami i trąbi), ale wydaje mi się bardziej sensowne w codziennym użytkowaniu niż robienie dyskoteki z poziomu aplikacji w telefonie, tym bardziej że nie da się wybrać osobno trąbienia i osobno mrugania. Tak przynajmniej było 2 lata temu jak skorzystałem z tej funkcji jeden jedyny raz.
Możesz ewentualnie podpytać osoby, ktore kodują dodatkowe funkcje, może da się jakoś zmienić zachowanie przy zamykaniu/ponownym zamykaniu z kluczyka żeby zatrąbił.
Możesz ewentualnie podpytać osoby, ktore kodują dodatkowe funkcje, może da się jakoś zmienić zachowanie przy zamykaniu/ponownym zamykaniu z kluczyka żeby zatrąbił.
Nie, nie zależy mi na tym. Myślałem tylko, że jest funkcja kluczyka, o której nie wiem. W sumie opcja przydatna tylko chyba dla ludzi z alzheimerem ;-)
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Być może masz tu rację, ale w ubiegłym roku wybrałem się na grzyby i dość znacznie oddaliłem się od samochodu. Las jak las, wszystkie drzewa podobne i gdyby nie aplikacja, to szukałbym samochodu do dzisiaj. W maju kończy się moja licencja i odnawiam tę funkcjonalność. Możliwość wyświetlenia trasy/drogi do miejsca postoju auta jest czasem niezbędna.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Położenie samochodu na mapie można sprawdzać bez we connect plus
Zgadza się, ale mapy Google nie zasygnalizują nieautoryzowanego - delikatnie mówiąc - odjazdu samochodu.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
dla mnie minusem lokalizacji jest jej brak, gdy pojazd jest w ruchu. Wskazuje tylko lokalizację po zaparkowaniu pojazdu. Też tak macie?
R-Line TDI 200KM, 2021r.