Travel Assist obecnie niedostępny
Re: Travel Assist obecnie niedostępny
Nowe kierownice nie są poprawione konstrukcyjnie ? A co po gwarancji ? Co dwa lata mam na własny koszt wymieniać kierownicę ? Ja pier..ę co za bubel.....
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
Problem Z TA ostateczne rozwiązuje aktualizacja oprogramowania gateway. ASO ma na to już TPI. W śląskim moge wgrać jak ktoś ma już auto po gwarancji.Jelon pisze: ↑30.03.2024, 07:16Wczoraj po 5 miesiącach spokoju po wymianie kierownicy pojawił się znowu znienawidzony komunikat Travel Assist obecnie niedostępny. Póki co wyświetlił się raz - gwarancję mam jeszcze trochę czasu to będę obserwował. W serwisie już wcześniej mówili mi że niektórym wymieniali już 3 razy kierownicę. Śmieszne że nie potrafią przez tyle czasu ogarnąć tematu. Pewnie będą wymieniali tak długo jak skończy się gwarancja.
Potwierdzam, że pojawiąjące sie po wymianie kierownicy problemy z TA są załatwiane przez wgranie aktualizacji.
Czy ta aktualizacja zmienia coś jeszcze w samochodzie ? Ktoś wie ? Słyszałem że po nowym sofcie nie ma możliwości zrobienia chip tuningu.
Jak dla mnie, nic nie zmieniła . Co do tuningu, nie umiem się wypowiedzieć, jeżdżę fabryczną odmianą :):)
Opisane w prawdzie dla Skody ale ta aktualizacja jest również dostępna dla VW.
https://www.drive2.ru/l/646539226485097760/
wymagany tłumacz. Zmian jest sporo na plus
W serwisie VW wiedzą o tym sposobie dla Skody ale nie mają możliwości użycia softu do VW. Albo nie mają na to zgody od VW albo nie zadziała z volkswagenem. Z tego powodu błąd "Travel Assist obecnie niedostępny" jest przez serwis vw rozwiązywany poprzez wymianę wieńca kierownicy. Poduszka i przyciski ze starej kierownicy są przekładane do nowego wieńca.turzol pisze: ↑01.04.2024, 20:08Opisane w prawdzie dla Skody ale ta aktualizacja jest również dostępna dla VW.
Czas oczekiwania na nową kierownicę w moim przypadku to 2 tyg. Kierownica wymieniona 12 kwietnia i jak na razie wszystko działa.
Od niedawna problem pojawił się też u mnie. Samochód po lifcie z 2022. Umówiłem się dzisiaj do aso Gdańsk na najbliższy możliwy termin, 6 maj. No i mam dylemat, bo mieliśmy w planach za tydzień wyskoczyć do Chorwacji.
Czy to jest tylko upierdilwe, czy również niebezpieczne? Domyślam się, że tempomat na autostradzie będzie co chwilę się wyłączał?
Czy to jest tylko upierdilwe, czy również niebezpieczne? Domyślam się, że tempomat na autostradzie będzie co chwilę się wyłączał?
U mnie błąd pojawiał się tylko przy niskich prędkościach i skręcaniu kierownicą np. 30 km/h i nie każdego dnia. Bywały dni że ani razu się nie pojawiał a bywały że co kilka sekund. Nie zauważyłem problemów z tempomatem.Usterka raczej z gatunku tych upierdliwych.
Ja oprócz losowych błędów podczas manewrowania autem, miałem raz czy dwa ten błąd w trasie, przy wiekszych prędkościach.
ACC i Lane Assist nie działały, zwykły tempomat działał.
Nie było to niebezpieczne, ale dość niespodziewane i mocno zaskakujące w trasie.
ACC i Lane Assist nie działały, zwykły tempomat działał.
Nie było to niebezpieczne, ale dość niespodziewane i mocno zaskakujące w trasie.
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Arteon 2.0TDi 200PS 2021
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line