Dystanse R-Line z DCC
Re: Dystanse R-Line z DCC
Geometria za 250 zł i po temacie, jakość prowadzenia bezcenna 
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce 

Cholera, może też ze swojego Artura zrobię gokarta 

2024 Arteon 2.0 TSI 190 KM DSG Elegance Liftback
Remix by Arty: https://www.youtube.com/watch?v=hzo1_maqV_w
Remix by Arty: https://www.youtube.com/watch?v=hzo1_maqV_w
Dystanse od eibacha mają lekki luz na kołnierzu piasty? Kupiłem dystanse 10mm na przód i 15mm na tył i jest jakaś lipa - odczuwam wrażenie niewyważomych kół.
W specyfikacji dystanse maja podane 57mm zamiast 57,1mm - może to jest problemem, że nie wchodzą sztywno?
Dokręciłem kluczem udarowym, jak koło było w powietrzu, żeby na dystans nie działała żadna siła i przez kilka km była poprawa, ale dziś jadę i dalej na kierownicy są lekkie drgania..
W specyfikacji dystanse maja podane 57mm zamiast 57,1mm - może to jest problemem, że nie wchodzą sztywno?
Dokręciłem kluczem udarowym, jak koło było w powietrzu, żeby na dystans nie działała żadna siła i przez kilka km była poprawa, ale dziś jadę i dalej na kierownicy są lekkie drgania..
Ja bym szukał czy dystanse załozone były na oczyszczoną piastę i czy tam dobrze leżą.
to 0.1mm może użyć jakiejś farby lub pasty aby zdystansować
to 0.1mm może użyć jakiejś farby lub pasty aby zdystansować
Piasta na błysk, powierznia tarczy też. Zastanawia mnie właśnie to, jak to wygląda w przypadku innych producentów dystansów- czy dystans wchodzi z wyczuwalnym oporem na kołnierz piasty i jest idealnie spasowany od drugiej strony w otworze felgi czy ma ten delikatny luz, ze ruszając na boki słuchać delikatne pukanie.
W ogóle mam wrażenie, że po założeniu dystansów nie to, ze kierownica jakoś mocno drgania czy lata, ale w zależności od jakości drogi dużo mocniej przenoszone są na kierownicę defekty, jakość nawierzchni.
W ogóle mam wrażenie, że po założeniu dystansów nie to, ze kierownica jakoś mocno drgania czy lata, ale w zależności od jakości drogi dużo mocniej przenoszone są na kierownicę defekty, jakość nawierzchni.
U mnie bylo na ciasno zarówno na piaste jak i w felge choć chyba z racji przebiegu w felge szło ciasniej az misiałem dokładnie ovczyszczać,