Opuszczanie szyby przy otwarciu drzwi
Re: Opuszczanie szyby przy otwarciu drzwi
wczoraj dzwoniłem do osoby wydającej samochody w VW Zasada-Cichy cichy i potwierdził mi, że szyba kierowcy w Elegance jako jedyna ma odchylenie szyby po odchyleniu klamki jeszcze przed zwolnieniem zamka - wrzucam jakby kogoś to nurtowało to chyba nie ma powodów do obaw
Bzdura. Mam R-Line i szyba opuszcza się po lekkim pociągnięciu klamki jeszcze przed odryglowaniem zamka. Zawsze tak drzwi otwieram.
R-Line, 2.0 TSI, 190KM, 2024 r.
nie chodziło mi ze tylko w wersji Elegance ale ogólnie ze tylko szyba kierowcy obniza się przed zwolnieniem zamka drzwi a inne równolegle z otwieraniem zamka się opuszczają. Wersję podąłem bo to różnie bywa
Serio ktoś z suwmiarka spuszcza się nad opuszczaniem poszczególnych szyb??? To jednak Polska jest, to jest stan umysłu...
Sorry za offtop ale nie mogłem ze
Sorry za offtop ale nie mogłem ze
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Szyby bezbramkowe nie tylko w arteonie to przedmiot "specjalnej troski" dlatego właściciele Tesli, arteoniw, mercow i innych marek mających to rozwiązanie poświęcają temu tyle uwagi. Zamarzną Ci kiedyś w górach po marznącym deszczu lub śniegu z deszczem - nie będzie już do śmiechu
mi kiedyś za nisko opuszczała się szyba od strony kierowcy. W serwisie mi to wyregulowali.
R-Line TDI 200KM, 2021r.
Chłopie mam to auto 6 rok, przejechało 3/4 Europy, w najróżniejszych warunkach, pogodzie, temperaturach i zero problemów. Także takZiggy28 pisze: ↑03.04.2024, 23:05Szyby bezbramkowe nie tylko w arteonie to przedmiot "specjalnej troski" dlatego właściciele Tesli, arteoniw, mercow i innych marek mających to rozwiązanie poświęcają temu tyle uwagi. Zamarzną Ci kiedyś w górach po marznącym deszczu lub śniegu z deszczem - nie będzie już do śmiechu
A specjalnej troski to jest lakier i o to się martw, bo jak nie zrobisz PPF na front to zobaczysz po roku jak będzie wyglądać zderzak, maska, lampy... Kolejna troskę będziesz miał z porysowanymi szybami, szczególnie od strony kierowcy (poszukaj na forum).
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Az sprawdzilem u siebie. Wszystkie 4 szyby dzialaja tak samo, tzn po lekkim ruszeniu klamki szyby sie opuszczaja i zwolnienie zamka drzwi nie ma nic wspolnego z tym - szyby obnizaja sie nawet jesli nie dojdzie do otwarcia drzwi.