Instalacja tel Business vs Comfort vs zwykła
Re: Instalacja tel Business vs Comfort vs zwykła
Czy ktoś ma wersję z tym wystającym USB i mieści mu się tam telefon?
Jeśli tak to jaki? Bo nie mogę dojść co muszę dokupić do samochodu aby był komplet.
Jeśli tak to jaki? Bo nie mogę dojść co muszę dokupić do samochodu aby był komplet.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Telefon maly sie miesci , iphone x za duzy jest nie mowiac o samaungach s8
Galaxy S7 (zwykły, nie Edge) też się nie mieści. Telefony wciąż rosną, więc ta półeczka jest raczej bezużyteczna.
No właśnie się waham z Business. Router wifi ok, ładowania Qi nie użyję bo moja Moto X nie wejdzie (78 mm szerokości) i pozostaje przejmowanie karty SIM przez BT i rSAP. Ktoś korzystał i może potwierdzić że telefon może leżeć gdziekolwiek, niekoniecznie idealnie na tej półeczce i owe przejmowanie i wzmocnienie działa?
Uzywanie rSAP to calkowity bezsens dla mnie. Mialem instalacje bussines w innych vw i nie uzywalem rSAPu po sprobowaniu. Telefon moze lezec gdziekolwiek w samochodzie, zeby byl w zasiegu bluetooth tylko i bedzie dzialalo, nie potrzebuje wzmacniac sygnalu przy tym profilu bo telefon wypozycza karte sim zestawowi i korzysta z anteny zewnetrznej samochodu. Ale wszystko co robimy w samochodzie zostaje w zestawie telefonicznym samochodu, a wiec smsy i polaczenia,nie ma ich potem w telefonie, nie da sie przelaczyc rozmowy pomiedzy twlefonem a zestawem, jak rozmawiasz a chcesz wysoasc to musisz sie rozlaczyc i dzwonic jeszcze raz. Bezsens. Jak ktos chce brac zestaw bussines dla r SAP to lepiej nie brac zadnej dodatkowej i korzystac z seryjnego zestawu bluetooth. Comfortu tez nie polece, wzialem go ze wzgledu na polke i myslalem ze doloza ladowanie indukcyjne ale nie ma. Bussines jest optymalny pod wzgledem transmiji danych dla carnetu, chociaz po usunieciu uslug googla earth to wystarczy byle jaki ruter do korkow i innych info z tego systemu, chyba ze ktos chce miec hotspot z samochodu to wtedy bussines ma sens
Dzieki za wyjaśnienie. Tylko ponad 2k na sam router to trochę przesada. Dlatego mam coraz większe wątpliwości.. Bo przyznam że w sumie i tak jeżdżę na TomTomie z telefonu i też nie ma chyba rozwiązania w którym z poziomu systemu multimedialnego zarządzamy ekranem telefonu tylko zawsze i tak musimy działać na telefonie aby coś właściwego się wyświetliło. Chyba że znowu czegoś nie wiem..
Cena nie zachęca, ale nie porównywałbym instalacji Business do modemu w porcie USB.
Zależy kto do czego używa, mnie się zdarza pracować podczas jazdy (ale nie prowadzenia), więc stabilny i szybki dostęp do internetu jest ważny i myślę, że instalacja Business sprawdzi mi się lepiej.
Przede wszystkim antena instalacji Business jest na zewnątrz, a nie w kabinie, dość blisko człowieka, szczególnie że myślę, że umieszczenie np. schowku wymusza na takim modemie nadawanie z dużo większą mocą ze względu na dużą powierzchnie blach i (często) ogrzewaną szybę przednią, która dodatkowo tłumi sygnał. Z tych samych względów warunki odbioru są dużo gorsze niż z zewnętrzną anteną, co może w mieście nie być uciążliwe, ale już poza miastami może być dużo gorzej.
Dodatkowo także instalacja Business/Comfort daje również gniazdo 230V.
Zależy kto do czego używa, mnie się zdarza pracować podczas jazdy (ale nie prowadzenia), więc stabilny i szybki dostęp do internetu jest ważny i myślę, że instalacja Business sprawdzi mi się lepiej.
Przede wszystkim antena instalacji Business jest na zewnątrz, a nie w kabinie, dość blisko człowieka, szczególnie że myślę, że umieszczenie np. schowku wymusza na takim modemie nadawanie z dużo większą mocą ze względu na dużą powierzchnie blach i (często) ogrzewaną szybę przednią, która dodatkowo tłumi sygnał. Z tych samych względów warunki odbioru są dużo gorsze niż z zewnętrzną anteną, co może w mieście nie być uciążliwe, ale już poza miastami może być dużo gorzej.
Dodatkowo także instalacja Business/Comfort daje również gniazdo 230V.
Dobrze rozumiem, że masz miejsce na swoją kartę SIM? Co prawda ja zamówiłem podstawową wersję DP, ale fajnie by było gdybym nie musiał wpinać jakiegoś dodatkowego routera/hotspota na USB.
Tylko w instalacji bussines jest miejsce na kartę SIM i router WiFi. W zwykłej tworzysz hotspota z tel. lub wkładasz carsticka (modem USB + SIM).
Do tej pory też tak sądziłem. Pytanie, co kolega forte miał na myśli?