Hej, możliwe - mi też dealer zwracał uwagę na to, żeby szybko zamawiać (w listopadzie 2017), żeby jeszcze weszło na cennik i rocznik 2017 i wtedy będzie szybciej. Tłumaczył to, że jak wejdzie na 2018 rok to on nie wie czy ceny się nie zmienią i jaki będzie czas produkcji. Natomiast na 100% mój nie był już wtedy w produkcji - wiem bo miałem też takie do wyboru i byłby jeszcze szybciej - ale nie pasowały mi kolory i ogólnie specyfikacja i zdecydowałem się na produkcję "od zera". Może w tym roku to wygląda inaczej i dłużej się czeka. Jak ci auto wjedzie na produkcje 19.03 to pewnie 26.03 będzie w PL w Poznaniu, jak dealer zapłaci to go zwalniają i leci do ciebie do miasta - realnie Kwiecień do odbioru.barszcz2 pisze: ↑07.02.2018, 12:57Podobnie jak jni zamówiłem R-line 190KM TSI początkiem stycznia. Napisałem dzisiaj do dealera z zapytaniem o terminy sugerując, że wiele osób miało produkcję do miesiąca po zamówieniu i odbiór do ok 2 miesięcy. Dostałem taką odpowiedź:
(...)na razie mamy tylko planowany termin produkcji tj. 2018-03-19 (...) Jeżeli chodzi o Arteona nie ma takiej możliwości iż odbiór jest po 2 miesiącach, żaden VW się tak szybko nie produkuje.
Możliwe iż jakiś dealer miał taki samochód już w produkcji wtedy jest to jak najbardziej możliwe.
Nie ma możliwości przyspieszenia realizacji produkcji, a już na pewno nadania realizacji priorytetowej.
Samochody zamawiamy w systemie ogólnie dostępnym w którym decyduje kolejność zgłoszeń.
Ale spokojnie chłopaki nie ma co się spinać i lepiej niech to wolniej a dobrze zrobią bo u mnie "świszczy/piszczy" nawiew klimatyzacji i auto wraca na serwis po tygodniu zabawy... więc nie wiem czy nie wolałbym poczekać dłużej niż się bujać z taką usterką która uniemożliwia komfortową jazdę...
Polecam naprawdę dobrze sprawdzać przy odbiorze. Ja dzisiaj odbieram drugiego dla kolegi z firmy (też zamówiony 20.11.2017) i zamierzam się do wszystkiego przy****dalać w salonie a jak mi coś nie przypasuje to nie odbiorę w ogóle.
Pozdrawiam