Parowanie szyb
Parowanie szyb
Witam, ma ktoś problem z zaparowaniem szyby od strony kierowcy podczas gdy prawa strona jest OK? Klimatronik ustawiony na auto. Żeby nie było - miejsce pasażera też jest zajęte. Tunel drożny (przy nadmuchu max na szybę frontową lewa szyba odparowuje) sytuacja oczywiście następuje przu określonych warunkach atmosferycznych.
Re: Parowanie szyb
Miałem podobnie ale tylko jak klima byla ustawiona na eco
- guttentager
- Member
Hehe, u mnie ok nic nie paruje.
Spróbuję bez alkoholu... może akurat... po myjni tez tak jest tylko że powinno puścić samo podczas normalnej jazdy. A nie trzyma cały czas i to z jednej strony:/
A nie wypiłeś jakiegoś piwka żartuje
Może po piwku by mi nie przeszkadzało;) taką sytuację miałem 2 razy. Strona prawa zaczyna odparowywac , a po lewej tak jakby nadmuch ze słupka nie miał mocy. Prawa ładnie się "oczyszcza", a na lewej dalej zaparowanie... od razu dodaje że nie "dyszę" na szybę;)
-
- Member
U mnie lewa szyba parowała podobnie przy ustawieniu klimatyzacji w trybie łagodnym. Po przestawieniu na średni problemu już nie zauważyłem.
Nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta opcja ale chodzi mi o regulację mocy klimatyzacji która pojawia się w prawym górnym rogu po wejściu w menu klimatyzacji.
Zastanawiające jest to, że paruje zawsze szyba lewa pomimo obecności pasażera z drugiej strony.
Nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta opcja ale chodzi mi o regulację mocy klimatyzacji która pojawia się w prawym górnym rogu po wejściu w menu klimatyzacji.
Zastanawiające jest to, że paruje zawsze szyba lewa pomimo obecności pasażera z drugiej strony.
Pobawię się w opcjach klimy, poczekam na odpowiednie warunki atmosferyczne i zobaczę co się dzieje. Dzięki za odpowiedzi.pixeldepth pisze: ↑21.02.2018, 01:20U mnie lewa szyba parowała podobnie przy ustawieniu klimatyzacji w trybie łagodnym. Po przestawieniu na średni problemu już nie zauważyłem.