Wyświetlacz Head Up

Zbigniewa
Senior Member

Re: Wyświetlacz Head Up

Post autor: Zbigniewa » 11.02.2025, 09:09

RoganJin pisze:
10.02.2025, 14:29
Właśnie jestem w Volkswagenie na akcji serwisowej ze swoim arteonem i przy okazji zorientowałem się w temacie tej kierownicy. Oczywiście kierownica jest do wymiany ponieważ ta która została wymieniona za pierwszym razem była kierownicą starego typu nie pozbawioną wady fabrycznej. Nie wiem skąd są brane te ceny po 3,5 /4 a nawet więcej tysięcy za wymianę takiej kierownicy. Aktualnie serwis złożył mi ofertę na wymianę nowej kierownicy wraz z robocizną na 1400-1500 zł brutto za nową oryginalną kierownicę już z poprawionym modułem odpowiadającym za te usterki.
Radzę dopytać, czy moduł będzie faktycznie nowy czy używany i naprawiony. Przy tej drugiej opcji powrót do obecnej sytuacji nastąpi dość szybko i pieniądze pójdą w błoto. Dość podejrzana jest kwota, za jaką podejmują się zrobić wymianę.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!

Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM

rbul
Member

Post autor: rbul » 11.02.2025, 09:31

Mój jest już po gwarancji i jak dopytałem o kierownice to powiedzieli, że mogą wystąpić mailowo o dobrą wole importera na wymianę kierownicy wcześniej (błędy u mnie pojawiły się dopiero 3x w długich odstępach czasu a i to nie są te błędy które oni mają w dokumentach kwalifikujące kierownicę do wymiany). Powiedzieli, że najprawdopodobniej o ile importer się zgodzi, zapłaciłbym jakąś cześć kwoty za kierownicę bądź tylko za wymianę. Ale nie określili się czy moduł będzie naprawiony czy wymieniony na nowy wolny od wady.
Jak narazie od 2tygodni cisza więc nie spodziewam się już kontaktu :D

RoganJin
Member

Post autor: RoganJin » 11.02.2025, 19:11

Nie no, będąc w salonie dostałem informację że kierownica będzie nowa bo facet pracujący w Volkswagenie przy mnie zamawiał nową kierownicę i mam czekać na nią dwa tygodnie ponieważ w Polsce jest niedostępna będziesz z magazynu z Niemiec i jak zapytałem czy to będzie nowa kierownica to powiedział że będą wymieniać całą kierownicę na nową więc gdyby to była kwestia naprawy a nie wymiany to by było wiadomo od razu poza tym zlecenie jest napisane wymiana kierownicy a nie naprawa. Mnie też była akcja kiedy auto było jeszcze na gwarancji z wymianą tej kierownicy ale jak się okazało została ona wymieniona na dokładnie taką samą kierownicę tyle że nową nie pozbawioną tej wady fabrycznej natomiast tutaj pani powiedział mi że tych kierownic które były felerne już nie ma i od 2024 roku a konkretnie od połowy tego roku montują nowe kierownice z niby poprawionym tym modułem czy tam usterką

ODPOWIEDZ