Akcesoria do Arteona
-
- Junior Member
Re: Akcesoria do Arteona
Cześć,
odgrzeję trochę wątek - poszukuję pilnie czarnego logo do Arteona przedlift z 2020 roku. Strzelił mi kamyczek dokładnie w plastik i mam dziurkę w logu na 0,5 cm - środek nabiera syfu, zakleiłem na ten moment taśmą, ale szukam czegoś na dłużej.
Znalazłem na Aliexpress mnóstwo aukcji, ale 99% z nich jest do polifta z wycięciem na kamerę. Pisałem już do kilku sprzedawców, ale nie mają pewności czy taki jak do Passata B8 będzie pasować - u nich Arteon to chyba inaczej się nazywa albo rzadko co występuje. Jakby ktoś miał u siebie w koszyku stare zamówienie, to potwierdzę sobie wielkość, ewentualnie czy w aukcji jest dopisek jak do Passata B8 2017-2020.
Dzięki za pomoc.
odgrzeję trochę wątek - poszukuję pilnie czarnego logo do Arteona przedlift z 2020 roku. Strzelił mi kamyczek dokładnie w plastik i mam dziurkę w logu na 0,5 cm - środek nabiera syfu, zakleiłem na ten moment taśmą, ale szukam czegoś na dłużej.
Znalazłem na Aliexpress mnóstwo aukcji, ale 99% z nich jest do polifta z wycięciem na kamerę. Pisałem już do kilku sprzedawców, ale nie mają pewności czy taki jak do Passata B8 będzie pasować - u nich Arteon to chyba inaczej się nazywa albo rzadko co występuje. Jakby ktoś miał u siebie w koszyku stare zamówienie, to potwierdzę sobie wielkość, ewentualnie czy w aukcji jest dopisek jak do Passata B8 2017-2020.
Dzięki za pomoc.
O widzisz kolego a ja właśnie szukam logo z wycieciem na kamere z przodu i nie moge znaleźć
podeslesz cos? Wersja 2021 polift sb
-
- Junior Member
Jak dodasz do koszyka to pojawia Ci się inne aukcje.
https://a.aliexpress.com/_EjwzTje
https://a.aliexpress.com/_EjwzTje
- Osfald
- Senior Member
Pod logo VW siedzi bodajże radar. Nie wiem czy przykrywanie go byle czym to dobry pomysł... no chyba, że nie macie radaru to problemu nie ma.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem 

Te rzeczy z Ali nie są mega lipne jakościowo?
Zamieniał może ktosz was schowek na tel z ładowarka indukcyjną ? obecnie nie mieści się tam telefon..
O... powyższe pytanie ciekawe. Ja wprawdzie mam ładowarkę indukcyjną, ale w przedlifcie jest gniazdo usb, które uniemożliwia włożenie telefonu (swoją drogą, kto to projektował... mam jeden z najmniejszych dostępnych na rynku smartphone'ów, a i tak się nie mieści).
Jakie są opcje odzyskania funkcjonalności tej ładowarki? Może da się przenieść usb w miejsce jak w polifcie, stosując taką ramkę: https://pl.aliexpress.com/item/10050047 ... ry_from%3A
Pytanie tylko czy da się jakoś to bezboleśnie zrobić i dwa, co zastosować w miejsce obecnego schowka, żeby było większe? No i najlepiej, jakby się dało nie inwestować w zakup ładowarki, którą już mam, tylko w same plastiki.
A w ogóle to najlepsza byłaby jakaś nakładka na istniejącą ładowarkę, która pozwoli włożyć telefon, bo wyrówna wnękę, a będzie przewodziła prąd.
Testował ktoś ten temat?
Jakie są opcje odzyskania funkcjonalności tej ładowarki? Może da się przenieść usb w miejsce jak w polifcie, stosując taką ramkę: https://pl.aliexpress.com/item/10050047 ... ry_from%3A
Pytanie tylko czy da się jakoś to bezboleśnie zrobić i dwa, co zastosować w miejsce obecnego schowka, żeby było większe? No i najlepiej, jakby się dało nie inwestować w zakup ładowarki, którą już mam, tylko w same plastiki.
A w ogóle to najlepsza byłaby jakaś nakładka na istniejącą ładowarkę, która pozwoli włożyć telefon, bo wyrówna wnękę, a będzie przewodziła prąd.
Testował ktoś ten temat?
Dokładnie o tym samaym myśle. USB jest ale przeszkadza schować telefon, jedynie to USB u mnie robi za połaczenie kablem do CARplayKamil_87 pisze: ↑04.03.2025, 12:51O... powyższe pytanie ciekawe. Ja wprawdzie mam ładowarkę indukcyjną, ale w przedlifcie jest gniazdo usb, które uniemożliwia włożenie telefonu (swoją drogą, kto to projektował... mam jeden z najmniejszych dostępnych na rynku smartphone'ów, a i tak się nie mieści).
Testował ktoś ten temat?
U mnie nawet i to nie, bo używam Carlinkit i mam bezprzewodowy Android podpięty w podłokietniku. W zasadzie, jedyną funkcjonalnością tego usb dla mnie, jest podłączenie ładowarki, jak mam telefon w uchwycie, bo chcę go widzieć. Czyli używam go raz na rok albo rzadziej.
A ja chętnie dokupiłbym jakąś dedykowaną pasującą nakładkę pod łokieć w drzwiach kierowcy, bo fabryczne oparcie łokcia jest skandalicznie twarde. Nie rozumiem takich debilnych oszczędnośći, jakby parę cm2 pianki robiło róźnicę. W Passacie B7, którego kiedyś miałem było o niebo lepiej (miękko).