Discovery Media Pro 2020
Re: Discovery Media Pro 2020
Może jakiś problem z serwerem? U mnie dzisiaj wysykoczylo ograniczone rozpoznawanie znaków, ale już jest ok.
Witam wszystkich forumowiczów, miałem wypadek (nie samochodowy) i auto chwilę stało nieużywane. Teraz postanowiłem się zabrać za nie. Nie mogę zalogować się jako główny użytkownik do samochodu, wygląda tak jakby auto nie miało komunikacji z VW żeby mnie wpuścić. sprawdziłem wersję softu. była 0156, zaktualizowałem jednostkę MIB3 do najnowszej aktualizacji jaką jest 0332 (aktualizacje robiłem stopniowo). dodatkowo zaktualizowałem sterownik OCU 088 do 143. miałem nadzieję że te aktualizacje pozwolą na ponowną komunikację z VW co pozwoli mi na ustawienie siebie jako głównego użytkownika, niestety nie pomogło przez ułamek sekundy pokazuje synchronizowanie, a później "funkcja jest obecnie niedostępna", dodatkowo wchodząc w nawigację wyskakuje komunikat (Uruchamianie) i tak w nieskończoność. Teraz ogromna prośba do użytkowników czy jest ktoś w stanie mi pomóc żebym nic nie namieszał?
MaGeek
VW Arteon R-Line 2.0 BiTDI 240 4MOTION
Wygląda na to, że karta e-sim coś szwankuje. Aktualizacje były ściągane z sieci czy instalowane z nośnika? Jeśli z sieci, to wycofuję się z sugestii.
Spróbuj przejechać kilkadziesiąt kilometrów w celu doładowania akumulatora, może tu tkwi problem.
Spróbuj przejechać kilkadziesiąt kilometrów w celu doładowania akumulatora, może tu tkwi problem.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Dziękuję bardzo za sugestię. Aktualizacje były instalowane z nośnika (artek nie chciał pobrać ich z sieci). Bardziej skłaniam się do problemu komunikacji OCU z MIB3. Akumulator całkowicie wykluczam. Ma rok, samochód ma wyłączony start/stop tygodniowo robię ok 700km, naładowanie jest na bardzo dobrym poziomem. Zastanawiam się czy po aktualizacji MIB3 i OCU musi zostać coś odblokowane.
MaGeek
Podnosząc soft z 01x na 03xx leci kod FEC od nawigacji. Informacja o tym jest zawarta w TPI, należy przywrócić kod FEC online przez ODIS. Mogę również przywrócić kod zdalnie.
Aby przywrócic połączenie z serwerami VW wymagana jest ponowna inicjalizacja OCU, dokonasz tego w ASO lub zapraszam w śląskim.
Aby przywrócic połączenie z serwerami VW wymagana jest ponowna inicjalizacja OCU, dokonasz tego w ASO lub zapraszam w śląskim.