Duży problem ze spalaniem TSI 2.0 190KM
Re: Duży problem ze spalaniem TSI 2.0 190KM
Ja filtrpowetrza zmieniam co drugą wymnianę oleju czyki max co 30kkm
Kurcze mi jakiś czas skrzynia poszarpuje, samochód faluje czasami na obr jak stoję w korku minimalnie ale ja to widzę bo jestem przewrażliwiony, serwis mi wspominał o tym właśnie i mówili ze on tego błędu nie będzie czasami. Dodam że do mam samochód od nowości i obecnie mam 150k przebiegu od 2021r, jeżdżę do pracy jedna trasę 45km i zwykle spalanie wynosiło 6,5- 6,9 l na ten moment poniżej 8 nie zejdę max 8,1 cos takiego, chyba się za to zabiorę wkrótceshaman82 pisze: ↑24.06.2025, 14:27Sprawdździe proszę czy to czasem nie jest ten temat: https://www.facebook.com/EKGAutoSerwis/ ... 893802318/
Da się w vcds / obd11 sprawdzić jaki jest zadany kąt wyprzedzania wałków a jaki jest wykonywany. Może też czasem kąt faluje.
Wg mnie jest możliwe wysokie spalanie gdy wałek zostaje "na dużych krzywkach" a przegonienie może zmusić układ zmiennych faz do rozpacowania przycięcia.
Sprawdziłem te magnesy i pięknie pracują.
Czy mogą być cewki? Przypominam że problem pojawił się po wymianie świec.
Błędów brak. Obroty równo. Nic nie szarpie. Trochę jakby gorzej się zbierało auto.
Czy mogą być cewki? Przypominam że problem pojawił się po wymianie świec.
Błędów brak. Obroty równo. Nic nie szarpie. Trochę jakby gorzej się zbierało auto.