Travel Assist obecnie niedostępny
Re: Travel Assist obecnie niedostępny
Czyli typowe polskie fora, bardziej służą do reklamy własnej firmy niż do wzajemnej pomocy.
Jest jeszcze moduł, który ignoruje informacje z czujników pojemnościowych z kierownicy, spróbuję taki zamontować i dam znać jaki efekt to przyniosło 
Ponieważ miałem wyżej opisywane problemy z systemem Travel Assist, a wymiana modułu KLR 3H0 959 542 J na najnowszy nie pomagała, kilka miesięcy temu założyłem moduł ignorujący czujniki pojemnościowe w kierownicy – i działa bez problemu.
Trzeba mieć jednak świadomość, że po tej modyfikacji nie działa funkcja Emergency Assist. Taki moduł można znaleźć na portalu Ali pod hasłem „KLR Moduł wspomagania pasa ruchu”.
Niestety nie widzę skutecznej ani rozsądnej cenowo alternatywy przywrócenia pełnej funkcjonalności, a wszystko wskazuje na to, że z czasem kierownica zmienia swoją pojemność i zaczyna generować fałszywe alarmy. U mnie problem pojawił się po trzech latach użytkowania – oczywiście tuż po zakończeniu gwarancji.
Trzeba mieć jednak świadomość, że po tej modyfikacji nie działa funkcja Emergency Assist. Taki moduł można znaleźć na portalu Ali pod hasłem „KLR Moduł wspomagania pasa ruchu”.
Niestety nie widzę skutecznej ani rozsądnej cenowo alternatywy przywrócenia pełnej funkcjonalności, a wszystko wskazuje na to, że z czasem kierownica zmienia swoją pojemność i zaczyna generować fałszywe alarmy. U mnie problem pojawił się po trzech latach użytkowania – oczywiście tuż po zakończeniu gwarancji.
Nie sądzę aby kierownica zmieniała pojemność, to raczej czujniki pojemności fiksują.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Tych modułów o Pana Chińczyka wygrzebaliśmy ostatnio kilka sztuk z kierownic. Największa głupota jaką można popełnić. Wystarczy zasłabnąć/zasnąć za kółkiem i tragedia murowana.czerwos7 pisze: ↑07.11.2025, 10:08Ponieważ miałem wyżej opisywane problemy z systemem Travel Assist, a wymiana modułu KLR 3H0 959 542 J na najnowszy nie pomagała, kilka miesięcy temu założyłem moduł ignorujący czujniki pojemnościowe w kierownicy – i działa bez problemu.