Witam szanownych kolegów!
Od kilku dni borykam się z problemem jak w tytule. Otóż do niedawna a w zasadzie do poniedziałku wszystko było jak należy To jest po wejściu do auta i jego odpaleniu telefon łączył się z samochodem a w ikonach telefonu widniało połączenie WiFi mniej więcej od wtorku kiedy wsiadam do auta jedyne co widzę to sieć LTE 5g telefon jest co prawda połączony z samochodem przez WiFi oraz Bluetooth ale już nie widnieje mi ikona WiFi a także po wejściu w wyszukiwanie sieci w ustawieniach telefonu sieć WiFi samochodu jest jako dostępna ale bez połączenia z internetem. O co może chodzić czy to jakaś awaria modułu WiFi raczej wątpię bo kiedy rozłączam sieć WiFi to wywala mi bezprzewodowego Androida i telefon już nie łączy się z samochodem natomiast kiedy włączę WiFi to telefon od razu łączy się z autem i wtedy mam bezprzewodowy Android ale dziwi mnie i zastanawia ta informacja przy WiFi aucie że jest dostęp bez internetu
Połączenie wifi
Re: Połączenie wifi
Nigdy w życiu nie widziałem ikony wifi w aucie jak nie podłączyłem się autem do domowej sieci.
To normalne. Żaden problem. Co post to się doszukujesz czegoś złego
. Wyluzuj. Jeździj.
To normalne. Żaden problem. Co post to się doszukujesz czegoś złego
No właśnie ja od kiedy go mam to łączenie było przy pomocy wifi i zawsze było że Internet jest dostępny, a teraz bez łączności i bez dostępu do internetu. Masz wersje polift z media pro?
Bo android auto (bezprzewodowy) nie działa bez wifi. Może wygasł Ci pakiet weconnect, który odpowiada za internet.
Nawet nie wiem jak jest u mnie. Nigdy na to uwagi nie zwróciłem.
Swoją drogą, przeszkadza Ci to? Nie działa coś?
Nawet nie wiem jak jest u mnie. Nigdy na to uwagi nie zwróciłem.
Swoją drogą, przeszkadza Ci to? Nie działa coś?
No mam wrażenie, że czasem mi zrywa połączenie lub nie ładują się treści i po tym to właśnie zauważyłem. Licencja wygasła w 2024 ale do tej pory działało a teraz nagle już nie