Uwagi przy odbiorze
Re: Uwagi przy odbiorze
Ja po świszczącej Maździe 6 od razu to wziąłem.. Ale niech się wypowiedzą ci co już mają i jeżdżą. Ja bym się przyjrzał czy linie nadwozia trzymają się kupy i czy drzwi deko nie są przesunięte góra/dół.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Też bym wziął gdyby nie konieczność łączenia tego z ciemnymi szybami - akurat nie chciałem do mojego koloru itd... Linie wyglądają ok, drzwi są minimalnie przesunięte do góry ale symetrycznie z obu stron... Nie wiem. Mega lipa. Jestem szczerze rozczarowany...
Hej, okazuje się, że u mnie to nie problem z drzwiami tylko nawiew... wcześniej jak wyłączałem klimatyzację żeby słuchać to problem dalej był - teraz wybrałem opcje "zamknięty obieg powietrza" i problem znika, czyli gdzieś tam we wlotach powietrza jest jakaś lipa po stronie pasażera - boje się jak to będzie naprawiane w serwisie - czuje, że bardzo inwazyjnie...
Z racji tego że część nowych osób jest jeszcze przed odbiorem samochodu i może to być pierwszy odbiór nowego samochodu, pozwolę sobię zamieścić 'checklistę' do sprawdzenia w salonie bazowaną na część uwag zgłaszanych w tym temacie. Proszę Was o ewentualne dodatkowe pomysły lub rozwinięcie punktów:
- śruby od drzwi, maski
- lakier na progach
- koło zapasowe, czy jest podnośnik itd.
- spasowanie skóry na podłokietnikach
- spasowanie szwów w fotelu
- spasowanie listew chromowanych wokół drzwi, przy szybach
- słaby domyk w drzwiach lewych tył,
- ustawienie drzwi pasażera
- spasowanie drzwi po stronie kierowcy (widoczne przy listwie chromowej)
- sprawdzenie warunków zabudowy przegród bocznych bagażnika
- lekko nierówne łączenie listwy chromowej grilla z listwą świateł
- świsty ( jak to sprawdzić bez jazdy ?? )
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Fakt, lista bardzo przydatna tylko tych świstów nie ma jak sprawdzić, dzisiaj byłem w salonie po drugie auto i jest wszystko ok a tej mój egzemplarz sobie gwizda... natomiast panowie z VW się przejeli i obiecują, że zrobią... i tak złego wrażenia to nie zmieni.
Czy wszyscy macie źle spasowany grill na łączeniach świateł, nie ma idealnie prostej linii ? To mnie drażni najbardziej...świst u mnie czasem się pojawia pow. 140km/h ale rzadko, nie wiem czy nie jest to zależne od bocznych podmuchów, itp. Spasowanie drzwi u mnie ok, jak również listwy. Podłokietnik z tyłu mógłby być lepiej naciągnięty.
Nie mam jeszcze swojego samochodu ale wg mnie to złe spasowanie. Posiłkując się zdjęciami oraz filmami nawet szpara jest dużo mniejsza. Musiałby ktoś potwierdzić na swoim przykładzie
Filmy:
https://youtu.be/ekNR6Zu0g-c?t=23s
https://youtu.be/EJWz-tmJ03Q?t=2m17s
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190