Lakierowanie nadwozia
Re: Lakierowanie nadwozia
Po zakupie auta proponuję pojechać do jakiegoś zakładu detailingowego i nałożyć powłokę ceramiczną na lakier. Zabezpieczy, utwardzi lakier a dodatkowo ułatwi zachować czystość auta
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Do dobrego zakladi detalingowego bo jak sie nie znaja slbo nie przyloza to i lakier moga zniszczy i piwloka szybko zejdzie. Ostatnio ogladalem audi A8 kolegi 7 miesiecy po nalozeniu powloki przez bardzo uznana firme z pomorza i dramat, pol powloki zeszlo , lakier wygladal koszmarnie. Trzeba bylo ja sciagac maszynowo i nakladac od nowa...
Nie no, jasna sprawa.
Ceramika wbrew pozorom nie jest łatwa do nałożenia, robi się to zupełnie inaczej niż to ma miejsce z woskiem.
Kiedyś próbowałem samemu nałożyć taką powłokę (K2 Gravon) i nie wiem, czy to była kwestia mojego braku umiejętności, ale już po miesiącu przestał występować efekt hydrofobowości. Wróciłem wtedy do wosku i dla mnie efekt jest bardziej niż ok
Ceramika wbrew pozorom nie jest łatwa do nałożenia, robi się to zupełnie inaczej niż to ma miejsce z woskiem.
Kiedyś próbowałem samemu nałożyć taką powłokę (K2 Gravon) i nie wiem, czy to była kwestia mojego braku umiejętności, ale już po miesiącu przestał występować efekt hydrofobowości. Wróciłem wtedy do wosku i dla mnie efekt jest bardziej niż ok
Ja w zeszłym roku na wiosnę kładłem K2 Gravon na B7 i do tej pory jeszcze spełnia swoją funkcję, co widzę zwłaszcza przy osuszaniu autka.
To w takim razie ja musiałem zrobić coś nie tak...
Kojarzycie czy lakier z fabryki jest w jakiś sposób 'zabezpieczony' ? Zauważyłem na całym samochodzie efekt zbliżony jak po wosku przy deszczu, a jeszcze go nie woskowałem
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Z tego co mi wiadomo, to lakier nie jest w żaden sposób zabezpieczany.
Efekt hydrofobizacji (czyli taki jak po wosku) wynika z tego, że wygładzamy całą powierzchnię lakieru i uzupełniamy mikroubytki, mikroryski itp właśnie woskiem.
Na nowym samochodzie taki efekt może wynikać z tego, że po fabrycznym nałożeniu lakieru nie ma jeszcze wspomnianych ubytków i rysek, więc wszystko ładnie spływa
Efekt hydrofobizacji (czyli taki jak po wosku) wynika z tego, że wygładzamy całą powierzchnię lakieru i uzupełniamy mikroubytki, mikroryski itp właśnie woskiem.
Na nowym samochodzie taki efekt może wynikać z tego, że po fabrycznym nałożeniu lakieru nie ma jeszcze wspomnianych ubytków i rysek, więc wszystko ładnie spływa
"weź kup Pan nowe auto i miej same problemy "
Czy ktoś z Was zauważył po zimoe takie pomarańczowe kropki jak rdza, głównie na zderzakach i dolnej części samochodu? Wygląda jak efekt po soli ale nie wiem co to moze byc, po dluzszym mocnym pocieraniu palcem schodzi ale bardzo ciężko... Auto mam miesiąc i dość często spłukiwałem sól
EDIT: Wygląda jak lotna rdza. Pytanie czy trzeba to zmywac czy raczej nie powinno rdzewiec i poczekac jeszcze troche?
EDIT: Wygląda jak lotna rdza. Pytanie czy trzeba to zmywac czy raczej nie powinno rdzewiec i poczekac jeszcze troche?
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
śmieszek - auto prosi się po prostu o KURKUMĘ!