Co można zmienić w Arteonie - modyfikacje
Re: Co można zmienić w Arteonie - modyfikacje
Dzięki, widziałem tą aukcję ale dopiero teraz zauważyłem, że końcówka jest nowa a co za tym idzie cena jest naprawdę dobra. Szkoda, że nie ma lewej. Jutro muszę sprawdzić jak będzie z wymianą, czy jest dostęp do wszystkich śrub bez demontażu zderzaka. A masz może jakieś zdjęcie jak miałeś zrobione końcówki tłumika ?
Panowie, czy jest faktycznie spora różnica między | System nawigacji satelitarnej Discover Media a System nawigacji satelitarnej Discover Pro - dla Pakietu Premium |?
Wczoraj zauważyłem ,że "Media" wiążą się z mniejszym ekranem, gałkami po bokach etc.
pakiety jakie mam wykupione a dotyczące powyższego to:
Pakiet Premium
Car-Net: App Connect z Volkswagen Media Control
Czy jest sens zmiany na Discovery Pro ? mając np. App Connect i Discovery Media stracę na czymś ? jakości ? etc. ? dzieki
Wczoraj zauważyłem ,że "Media" wiążą się z mniejszym ekranem, gałkami po bokach etc.
pakiety jakie mam wykupione a dotyczące powyższego to:
Pakiet Premium
Car-Net: App Connect z Volkswagen Media Control
Czy jest sens zmiany na Discovery Pro ? mając np. App Connect i Discovery Media stracę na czymś ? jakości ? etc. ? dzieki
-
- Senior Member
Moim zdaniem nie warto. Placisz za wiekszy. Google maps za chwile nie bedzie dostepny. Mirrorlink dziala na obydwu tak samo jak video. Koniecznie dobierz: app connect, elektryka bagaznika, pakiet zimowy, ambiente. Jak dasz rade to jeszcze pamiec foteli- tego zaluje.
Tu masz więcej informacji viewtopic.php?t=16
Z tym, że w tym wątku pisze "z tego co wiem, DM może wyświetlać jeden obszar, gdzie w DP ekran można podzielić na dwie funkcje, np. navi oraz małe okno z radiem" i tu jeż wiem, że ekran można podzielić nie na dwa lecz na trzy obszary (np. jednocześnie wyświetla navi, radio i telefon).
Tu jest porównanie obu nawigacji (niestety po niemiecku ) https://www.youtube.com/watch?v=evx3I43lrwY
a tutaj przewodnik po DP https://www.youtube.com/watch?v=bmFt-97lJHk
ale to już pewnie widziałeś.
Z tym, że w tym wątku pisze "z tego co wiem, DM może wyświetlać jeden obszar, gdzie w DP ekran można podzielić na dwie funkcje, np. navi oraz małe okno z radiem" i tu jeż wiem, że ekran można podzielić nie na dwa lecz na trzy obszary (np. jednocześnie wyświetla navi, radio i telefon).
Tu jest porównanie obu nawigacji (niestety po niemiecku ) https://www.youtube.com/watch?v=evx3I43lrwY
a tutaj przewodnik po DP https://www.youtube.com/watch?v=bmFt-97lJHk
ale to już pewnie widziałeś.
- Blazio1946
- Posting Freak
Daj znać najlepiej ze zdjęciem jak już Ci zamontują.jaqb pisze: ↑16.03.2018, 08:30Byłem wczoraj w salonie na akcji serwisowej i akurat stał egzemplarz z taką przegródką. Są to dwa elementy - ścianka boczna, którą widzimy na rysunkach oraz element stały w kształcie litery "U", który to montujemy bezpośrednio do boczku. Obejrzałem z każdej możliwej strony ten element i nie widziałem żadnych śrub czy wkrętów montażowych. Może klej? Co ciekawe po podaniu mojego VIN element wyświetlił się dla mojego auta. Zamówiłem z ciekawości, bo to w końcu nie jakieś straszne pieniądze.
Z tego co wiem to zderzak zdejmowali bo tam czesc jest nitow ktore trzeba rozwiercic a czesc srub. Zdjecia powinny byc gdzies na forum passata bo tam je dawalemtom-998 pisze: ↑18.03.2018, 20:29Dzięki, widziałem tą aukcję ale dopiero teraz zauważyłem, że końcówka jest nowa a co za tym idzie cena jest naprawdę dobra. Szkoda, że nie ma lewej. Jutro muszę sprawdzić jak będzie z wymianą, czy jest dostęp do wszystkich śrub bez demontażu zderzaka. A masz może jakieś zdjęcie jak miałeś zrobione końcówki tłumika ?
Różnic jest i to sporo i to całkiem istotnych najważniejsze to w DP posiadasz bez dopłaty
1. większy ekran
2. co za tym idzie lepsza - większa rozdzielczość = lepsza jakość
3. Car-Net: App Connect z Volkswagen Media Control
4. System wybierania głosowego
5. możliwość funkcyjnego podziału ekranu
z mniej istotnych np:
możliwość wyświetlania nawigacji równocześnie na ekranie jak i na active display
dysk twardy 20 GB
1. większy ekran
2. co za tym idzie lepsza - większa rozdzielczość = lepsza jakość
3. Car-Net: App Connect z Volkswagen Media Control
4. System wybierania głosowego
5. możliwość funkcyjnego podziału ekranu
z mniej istotnych np:
możliwość wyświetlania nawigacji równocześnie na ekranie jak i na active display
dysk twardy 20 GB
co masz na myśli ? to z jakiego oprogramowania będzie korzystał komputer ?