Car-Net
-
- Member
Re: Car-Net
To też jest według mnie niepoważna sytuacja aby sprzedawać model samochodu (nie należący do najtańszych) od kilku dobrych miesięcy, a nadal nie zaktualizować głównych serwisów internetowych. Jak nie potrafią nawet tego porządnie zrobić to nie ma się co dziwić, że "działa" to tak jak widzimy
Zgłosiłem im ten fakt (braku modelu na stronie, który od roku jest na rynku). Oczywiście podziękowali i obiecali się tym zająć. Zasypujcie ich zgłoszeniami, kropla drąży skałę
pixeldepth pisze: ↑21.03.2018, 11:40Czyli posiadając tylko wbudowaną alarmową kartę SIM można także w zamkniętym samochodzie uruchomić kierunkowskazy (w celu lokalizacji samochodu na dużym parkingu - dla zapominalskich) z aplikacji mobilnej tak?
Standardowo samochód wysyła swoją lokalizację i status w momencie wyłączenia silnika, jak jeszcze ma dostęp do internetu. W trakcie postoju te dane nie są aktualizowane. Aplikacja Car-Net pokazuje czas odświeżenia danych (tekst: "Aktualizacja dzisiaj: 11:33"), ale jest to czas pobrania danych z serwera VW do aplikacji mobilnej i internetowej. W celu wymuszenia komunikacji z samochodem co skutkuje odświeżeniem danych na serwerach VW należy (w aplikacji na iOS) ściągnąć w dół panel z samochodem, do czasu aż pokaże się 3 sekundowa animacja wybudzania samochodu (ikonka "zzzzz"). Wtedy następuje próba połączenia która trwa około 30-60 sekund i jeśli wszystko jest ok to nastąpi odświeżenie danych. Bez tego zabiegu dane nie są live, tylko z momentu ostatniego zatrzymania pojazdu.
Owszem musisz odświeżyć ręcznie po ostatnie aktualizacji, wcześniej odświeżał się sam. Jeśli chodzi o światła - Tak możesz włączyć światła z tel. przez aplikację oraz klakson plus światła.
Zrobiłem jak mówisz ale nie było odrazu rezultatu. Dziś wracając z pracy, po kilku godzinach ikonka powróciła - yay!
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Czyli jednak carnet sie wysypal...nie pierwszy i nie ostatni raz. U mnie juz dwie akcje serwisowe byly z aktualizacja carnetu. Wchodze w stacje benzynowe, cena benzyny- ostatnia aktuslizacja 293 dni temu
Dziadostwo i tyle
A powiedz mi , tego carsticka z vw masz z discovery pro czy media?
Dziadostwo i tyle
A powiedz mi , tego carsticka z vw masz z discovery pro czy media?
Ja uzywam routerka Huawei E5573 za ok 100 zł. Ma LTE, super bateria, sam sie wzbudza jak otorze drzwi ew odpale maszyne.
Oryginalny Carstick od VW ma gorsze parametry transferu - nie mowiac o kosmicznej cenie
Oryginalny Carstick od VW ma gorsze parametry transferu - nie mowiac o kosmicznej cenie
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Ok widzę, że to nie tylko problem u mnie - dziś nie miałem internetu w aucie od rana, ale jak sprawdzałem położenie auta, dane itp. w necie, to działało. Natomiast połaczenia w drodze do pracy nie było po 7.
U mnie to wygląda jednak trochę inaczej. Mam samochód BEZ wbudowanej karty sim, za to router wifi zasilany oczywiście na stałe przez USB mam cały czas w schowku. Podłączenie car-net'u za każdym razem bez problemu. Połączenie z samochodem też pozostaje po wyłączeniu. Ostatnio miałem okazję sprawdzić jak długo się utrzymuje. Samochód stał nie ruszany przed hotelem przez 4 dni. Po tym czasie byłem w stanie bez problemu połączyć się z samochodem i np. zamrugać światłami.pixeldepth pisze: ↑21.03.2018, 11:44Jeśli nie ma takiej opcji to potwierdzało by to tezę, że bez dodatkowej karty sim nie jest możliwa komunikacja z wyłączonym samochodem, a także otrzymywanie powiadomień o naruszeniu alarmu.
Potwierdzam
U mnie instalacja bez dodatkowej karty SIM, łączność przez routerek pod usb, połączenie z autem non stop, widoczna pozycja możliwe przesłanie celów, mruganie światłami itp.
U mnie instalacja bez dodatkowej karty SIM, łączność przez routerek pod usb, połączenie z autem non stop, widoczna pozycja możliwe przesłanie celów, mruganie światłami itp.
Arteon R-line 190 TSI PureWhite