Kolo zapasowe wymiary
Re: Kolo zapasowe wymiary
Wszystko zależne jest od ET felgi oraz jej kształtu. Jeśli jest na bardzo niskim ET, to nawet nie zbliża się do tarczy i może być praktycznie dowolnych rozmiarów.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
- Blazio1946
- Posting Freak
Tak. 450 zeta jak zamawiasz samochod, dostepne dopiero od bodajze listopada
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
- Blazio1946
- Posting Freak
Zostaje poszukać na allegro bo jak ja zamawialem to pełnowymiarowe koło zapasowe 19" bylo w podobnej cenie co ta dojazdowka obecnie.
Wchodzi 16ka bo takie same tarcze sa w passacie B8 i tam w tanszych wersjach sa 16ki seryjnie. Tylko 280tsi i 240 btdi musza miec min17ki, raz wieksza tarcza ale i zacisk. Tylko jak te samochody na 16ach wygladaja, masakra
Kriss, założyć 16" do Passata, a tym bardziej do Arteona, to tak jakby założyć sandały i skarpety do garnituru - niby się da, ale dlaczego ktoś podejmuje takie decyzje, to ja niestety nie wiem...
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
240 KM i 280KM mają standardowo 18", 17" powinno się zmieścić a 16" z pewnością nie.
Ale o co chodzi? przecież to dojazdówka... sama z siebie jest brzydka zeby miala nawet 25 cali A przynajmniej nie zmniejsza bagażnika jak pelnowymiarowe.
2.0 TSI 190 KM
Może nie zmniejsza. Ale jeśli złapiesz gumę na czole to dojedziesz do wulkanizacji i dojazd czy zapas nie jest potrzebny. No chyba że akurat się spieszy na samolot(prawo murphiego) lub na spotkanie i jazda do 80km/h nie wystarczy.
Jeżeli rozwalisz całkowicie koło to będziesz czekał kilka dni na nową felgę i oponę. Jak będziesz miał dojazd to po mieście ok, ale z trasy nie wrócisz. Czytaj wyżej na samolot nie zdążysz.
Jak ci zależy na pełnej mobilności to czy będzie dziura na czole czy całkowicie rozwalisz koło, zmienisz na pełen zapas i jedziesz do domu.
Dlatego wybrałem pełne koło, a refleksja mnie nachodzi za każdym razem jak na A2 widzę auto z grupy VAG czekające na pomoc drogową z kapciem w kole. Dziś na trasie pozn-waw, trzy auta
Jeżeli rozwalisz całkowicie koło to będziesz czekał kilka dni na nową felgę i oponę. Jak będziesz miał dojazd to po mieście ok, ale z trasy nie wrócisz. Czytaj wyżej na samolot nie zdążysz.
Jak ci zależy na pełnej mobilności to czy będzie dziura na czole czy całkowicie rozwalisz koło, zmienisz na pełen zapas i jedziesz do domu.
Dlatego wybrałem pełne koło, a refleksja mnie nachodzi za każdym razem jak na A2 widzę auto z grupy VAG czekające na pomoc drogową z kapciem w kole. Dziś na trasie pozn-waw, trzy auta
Na poprzedniej stronie sa zdjecia bagaznika z dojazdowka i pelnym, w tej drugiej wersji jest takie dodatkowe styropianowe wyrownanie do poziomu kola, takze jednak kilka litrow zabierze...
2.0 TSI 190 KM