Subwoofer mam w miejscu koła zapasowego a sam wzmacniacz z DSP jest zamontowany w subwooferze, ja kupiłem zestaw, który był wcześniej zamontowany w VW CC i właśnie ustawienia były pod CC. Fabrycznie jest ponoć ustawione pod Golfa i wtedy nie gra to najlepiej. Miałem wymieniać głośniki ale teraz nie wiem, czy tylko nie wygłuszyć drzwi, bo jest naprawdę nieźle. Montaż zajął mi jakieś dwie godziny i nie jest skomplikowany.Blazio1946 pisze: ↑30.03.2018, 20:38
Tom998 gdzie masz zamontowany wzmacniacz i subwoofer? Ustawienia dźwięku masz bez zmian?
Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
Re: Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
ten sub helixa po montażu trzeba zaprogramować na potrzeby auta...programator DKS 051 419A koszt koło 400 zl ale ponoć każdy Aso ma więc może to także zrobia
No, ale puki co nie ma programu żeby zaprogramować procesor dźwięku DSP pod Arteona, pozostaje program do Passata B8 i CC, u mnie było zaprogramowane właśnie pod CC i naprawdę nieźle to gra.
Myślę że maloinwazyjnie moznaby było zamontować np. http://allegro.pl/wzmacniacz-focal-impu ... 23811.html i
http://allegro.pl/focal-glosniki-vw-vol ... 67378.html
Na pewno różnica w jakości dźwięku byłaby znaczna. Nie wiem tylko czy tweetery da radę wcisnąć w miejsca fabrycznych w Arteonie.
http://allegro.pl/focal-glosniki-vw-vol ... 67378.html
Na pewno różnica w jakości dźwięku byłaby znaczna. Nie wiem tylko czy tweetery da radę wcisnąć w miejsca fabrycznych w Arteonie.
2.0 TSI 190 KM
masz racje, z tego co juz wyczytalem czy program od Psasata B8 czy CC bedzie gralo podobnie.
Ja mem dynaudio w trzecim juz vw. O ile w B7 gralo bardzo fajnie to w passacie b8 i arteonie szalu nie ma. Owszem przy dobrej jakosciowo muzyce daje rade, ale przy radiu a najbardziej starszych nagraniach z mp3 za duzo basu i dudnienia. Brakuje ewidentnie wysokich tonow i dynamiki dzwieku. Gra lepiej niz seria ale moim zdaniem nie warte ceny, za 4 tys mozna naprawde cos znacznie lepszego w dobrej firmie audio zalozyc
podstawa to wygluszenie drzwi bez trgo nie ma sensu roboc upgradekriss555 pisze: ↑31.03.2018, 20:37Ja mem dynaudio w trzecim juz vw. O ile w B7 gralo bardzo fajnie to w passacie b8 i arteonie szalu nie ma. Owszem przy dobrej jakosciowo muzyce daje rade, ale przy radiu a najbardziej starszych nagraniach z mp3 za duzo basu i dudnienia. Brakuje ewidentnie wysokich tonow i dynamiki dzwieku. Gra lepiej niz seria ale moim zdaniem nie warte ceny, za 4 tys mozna naprawde cos znacznie lepszego w dobrej firmie audio zalozyc
No wlasnie...czy ktoś wie czy Arteony z dodatkowym pakietem akustycznym mają moze wytlumione rowiez i drzwi?moze już nie trzeba mat kleic?podstawa to wygluszenie drzwi bez trgo nie ma sensu roboc upgrade
2.0 TSI 190 KM
nie maja, i polecam wydac te 600-1000 zł ( w zależnosci gdzie) i nawet bez Sub'a bedzie lepsze granie, apoza tym jest takze troche ciszej w środku...