Prośba o pomoc w poleceniu rzetelnego sprzedawcy

jaroo28
Junior Member

Prośba o pomoc w poleceniu rzetelnego sprzedawcy

Post autor: jaroo28 » 31.03.2018, 22:32

Czy możemy tu na forum podawać kontakty do sprawdzonych rzetelnych fachowych i kompetentnych sprzedawców ? Ja ponad 10 dni temu miałem styczność z Panią Sprzedawcą w salonie Plichta w Gdańsku.Na początku wszystko ładnie pięknie, umówiłem się na jazdę próbną , po jeździe wysłałem Pani specyfikację wybranego modelu, przekazałem informację jak chcę sfinalizować transakcję. (chciałem zostawić swój samochód w rozliczeniu -Passat B7 rok 2014 kupiony u Nich w salonie jako nowy i sfinalizować zakupu poprzez leasing z opłatą wstępną 30%) .Umówiłem się z Nią ,że prześle mi wszystkie dokumenty do wypełnienia i oczywiście ,że czekam jaki rabat mi zaproponują ( 2.0 TSI R-line - prawie na full opcji) .Zadałem jej jeszcze przez e-maila jeszcze parę pytań dotyczących specyfikacji samochodu i tu nastąpiła ....... CISZA .... ani e-maila , ani telefonu. Kontakt się po prostu urwał. Po prostu chyba potraktowała mnie jak kogoś kto chciał sobie tylko pojeździć jeden dzień arteonem.
Nie będę nikogo prosił,żeby na siłę zostawić u Nich 200.000 zł. Stąd moje pytanie , czy może ma ktoś namiar na sprawdzonego sprzedawcę, który fachowo poprowadzi mój zakup.
pozdrawiam

Lazi
Senior Member

Re: Prośba o pomoc w poleceniu rzetelnego sprzedawcy

Post autor: Lazi » 01.04.2018, 00:02

Skonfiguruj sobie wymarzony egzemplarz i zapisz konfigurację. Później przekop się przez cały wątek o rabatach i odwiedź strony wszystkich polecanych dealerów.
Ja osobiście najlepsze ceny dostałem od razu w Porsche Sosnowiec, Krotoski Cichy Poznań i na stronie tutejszego forumowicza carly.pl. Przy czym brałem w kredycie 50/50. Następnie napisałem do lokalnego salonu i sprzedawca powiedział, że z bólem serca, ale też może mi taką cenę zaoferować. Ja sobie powiedziałem, że jeśli różnica w cenie będzie powiedzmy te 2 tys. to już mi się będzie chciało wsiąść w PKP.
Mała wskazówka: Jak będziesz rozsyłał maile to kieruj je osobowo do konkretnych sprzedawców, a nie na ogólne maile salonowe typu info@ itp. bo często pozostają bez odpowiedzi. No i chyba lepiej rozesłać do każdego osobno, albo wrzucić adresy do pola UDW (ukryte do wiadomości).
A jeśli chodzi o kontakt mailowy to chyba ma najniższy priorytet. W moim przypadku rekordzistka odpisała około miesiąc po zakupie :D A jeden salon z Lubuskiego ma coś za adresami bo wszystkie były nieaktualne, nie wiem jak oni te biznesy robią :)

jaroo28
Junior Member

Post autor: jaroo28 » 01.04.2018, 00:18

dzięki za poradę, ale niestety ze względu na swoją pracę nie mam tyle czasu wolnego. Sam pracuję w handlu i to sprzedawcy powinno zależeć na sprzedaży samochodu a nie klientowi aby tracił swój cenny czas aby znaleźć w końcu kogoś kto go profesjonalnie obsłuży. Ale oczywiście bardzo dziękuję Tobie za zainteresowanie moim problemem.pozdrawiam

Rkarcz
Senior Member

Post autor: Rkarcz » 01.04.2018, 08:11

Ta Pani taka już jest. Chyba wiem o kogo chodzi. :) Musisz do niej zadzwonić i ją op...lić. Działa. :)
Jakkolwiek u mnie problemy zaczęły się po zamówieniu. Obecnie jest już ok. A ty jeśli masz problem przed zamówieniem to nie wiem czy jest sens kontynuować bo raczej będzie gorzej a nie lepiej gdy już zamówisz. :(
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit

jaroo28
Junior Member

Post autor: jaroo28 » 01.04.2018, 10:33

dokładnie też tak myślę, dlatego poprosiłem Was o pomoc w znalezieniu profesjonalnego sprzedawcy a nie kogoś kto się tak zachowuje.

Rkarcz
Senior Member

Post autor: Rkarcz » 01.04.2018, 12:07

Ja objeżdżałem Arteona jeszcze w Bydgoszczy. Był dość świeży handlowiec, nie pamiętam nazwiska. Ogólnie bardzo in plus wiedza, gorzej z rabatem na zakup. Dlatego zrezygnowałem bo do 10.7% za długo bym dochodził a nie miałem tyle czasu. :)

noso
Member

Post autor: noso » 01.04.2018, 17:38

Od ponad 10 lat kupuje tylko nowe samochody, przez te lata kupiłem dla siebie i rodziny około 20 samochodów, i czasami miałem/mam wrażenie, że mi bardziej zależało na kupnie samochodu niż sprzedawcy.... niestety z moich doświadczeń najgorsza obsługa w grupie Volkswagen (nie wiem jak w Seacie) chyba z racji dużego popytu na auta... ale by nie siać defetyzmu spotkałem na swojej drodze naprawdę bardzo profesjonalnych sprzedawców i poprzez to nawet nie chciało mi się szukać, czy w innym salonie będzie taniej...

Rkarcz
Senior Member

Post autor: Rkarcz » 01.04.2018, 18:58

Wszystko zależy od ludzi. Nie od marki. Zanim poszedłem do VW byłem w BMW, Audi i Oplu. Tylko w Audi było jako takie zainteresowanie zakupem marnych 2 sztuk Q5 lub A5. W BMW byłem kompletnym intruzem. Ale nie twierdzę że BMW jest do dupy. Po prostu trafiłem na bandę śmierdzących leni z podejściem wyżej sr...m niż d..pę mam.. Opel bez komentarza nawet. Łaskawie poproszony sprzedawca niewiele wiedział o samochodzie który sprzedawał (Insignia GSi). Ale nadal twierdzę że to kwestia ludzi a nie marek.

jaroo28
Junior Member

Post autor: jaroo28 » 01.04.2018, 20:26

Nie chce mi się wierzyć,że nikomu się nie chce zadbać o klienta? przecież oni w większości są na własnej działalności i żyją tylko z prowizji za sprzedane samochody,nie rozumiem tego.

kriss555
Senior Member

Post autor: kriss555 » 01.04.2018, 20:35

Ja mam super sprzedawce w Kielcach. Kupulem u niego juz kilka samochodow, zawsze zorientowany i pomocny. Jak chcesz dane daj znac na priv

ODPOWIEDZ