Zdjęcie skóry
Zdjęcie skóry
Witam wszystkich
Mam wielką prośbę do wszystkich, czy mogli byście wrzucić zdjecia foteli skórzanych głównie bloczków? Wraz z jakiego przebiegu są?
Gdyż widzę że moje po 13 tyś już pojawiły sie zagniecenia, co jest strasznie frustrujace
Pozdrawiam
Mam wielką prośbę do wszystkich, czy mogli byście wrzucić zdjecia foteli skórzanych głównie bloczków? Wraz z jakiego przebiegu są?
Gdyż widzę że moje po 13 tyś już pojawiły sie zagniecenia, co jest strasznie frustrujace
Pozdrawiam
Re: Zdjęcie skóry
Mi się pojawiły 2 zagięcia na fotelu na wysokości podparcia uda. Jest to zagięcie powstało w wyniku wsiadania i wysiadania. Jutro postaram ci się pokazać to na zdjęciu. Boczki są prawie ok, tzn fotele od nowości są słabo wykonane, nawet wymiana jednego fotela w serwisie za dużo nie dała.
Aktualny przebieg 20 tyś km
Ja tez wymienialem poszycie fotela pasazera bo sie garby robily, po wymianie jest lepiej ale szalu dalej nie ma, fotel kierowcy pod tym wzgledem idealny
nie ma szału i nie będzie.... to nie ma nic wspolnego z prawdziwymi skorzanymi fotelami... caął grupa VW pod tym względem to masakra
Ta wentylowana skora jest calkiem niezlej jakosci, pelna wydlada gorzej i jest zdecydowanie twrfdza w dotyku
Wymieniłeś na gwarancji? Kurcze jak czlowiek na to patrzy to aż czerwienieje. Nie to co bylo w a6 c6 400 tys i lekko bok tylko przetartydrzewko pisze: ↑11.04.2018, 21:07Mi się pojawiły 2 zagięcia na fotelu na wysokości podparcia uda. Jest to zagięcie powstało w wyniku wsiadania i wysiadania. Jutro postaram ci się pokazać to na zdjęciu. Boczki są prawie ok, tzn fotele od nowości są słabo wykonane, nawet wymiana jednego fotela w serwisie za dużo nie dała.
W tej klasie aut to chyba normalne. Można się wkurwiać ale niestety. Pamiętam znajomego i jego A8 z przetartym bokiem fotela kierowcy od wsiadania. Po 3 latach.
Dla mnie najlepiej wziąć najtańsze wnętrze i wykonać je w dobrym zakładzie tapicerskim jeśli jesteśmy fanami skóry. Koszt 5-7k i to jest naprawdę skóra i w dodatku zajebiście wykonana. Szkoda że nie ma tapicerek materiałowych dla Rline. Wtedy od razu bym to zrobił bez czekania aż mnie wkurwi.
Inna kwestia to czy całość fotela jest ze skóry. W Maździe jest tylko środek a boki są z ekoskóry. Może tu tak jest. Może Nappa jest cała ale ta bazowa na bokach to jakaś cerata a nie skóra.
Dla mnie najlepiej wziąć najtańsze wnętrze i wykonać je w dobrym zakładzie tapicerskim jeśli jesteśmy fanami skóry. Koszt 5-7k i to jest naprawdę skóra i w dodatku zajebiście wykonana. Szkoda że nie ma tapicerek materiałowych dla Rline. Wtedy od razu bym to zrobił bez czekania aż mnie wkurwi.
Inna kwestia to czy całość fotela jest ze skóry. W Maździe jest tylko środek a boki są z ekoskóry. Może tu tak jest. Może Nappa jest cała ale ta bazowa na bokach to jakaś cerata a nie skóra.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
zgadzam sie w Rline powinny byc nawet opcjonalnie dobre fotele Recaro materiałowe.... widzialem taki w 25 letnim Escorcie RS i wygladaly w zasadzie jak nowe...Rkarcz pisze: ↑12.04.2018, 09:08W tej klasie aut to chyba normalne. Można się wkurwiać ale niestety. Pamiętam znajomego i jego A8 z przetartym bokiem fotela kierowcy od wsiadania. Po 3 latach.
Planuję auto na 3 lata więc pewnie sobie odpuszczę tapicera. Ale jak ktoś kupuje na 5-7 lat to naprawdę lepiej odpuścić Nappę, a wziąć tapicera. Ofert jest w pip. Nie oszczędzać i na pewno będzie lepiej jak z VW.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
A dlaczego wymieniali fotel?drzewko pisze: ↑11.04.2018, 21:07Mi się pojawiły 2 zagięcia na fotelu na wysokości podparcia uda. Jest to zagięcie powstało w wyniku wsiadania i wysiadania. Jutro postaram ci się pokazać to na zdjęciu. Boczki są prawie ok, tzn fotele od nowości są słabo wykonane, nawet wymiana jednego fotela w serwisie za dużo nie dała.
Mozesz pokazac zdjecia skóry?
Ja czyscilem i konserwowalem skore colorlockiem, jako ze widać zabrudzenia na skorze kupilem chusteczki sonax w porownaniu do colorlocka skora jest nablyszczona i śliska czy tak ma to byc?