Android Auto - Opis instalacji
-
- Junior Member
Re: Android Auto - Opis instalacji
Od siebie dodam, że dzisiaj zainstalowana najnowsza wersja Android Auto ze strony https://www.android.com/auto/ również działa. Bez problemu łączy się z Arteonem.
Tak ale Youtube z najnowszą wersją nie będzie ci działać.lucasnetwork pisze: ↑10.04.2018, 17:16Od siebie dodam, że dzisiaj zainstalowana najnowsza wersja Android Auto ze strony https://www.android.com/auto/ również działa. Bez problemu łączy się z Arteonem.
Dziwne bo umnie jest wszystko w porządku. Czy w ustawieniach aplikacji masz wersją 12.2.21? Jest też jedno ale i nie mogę sobie dać z nim rady. Pomimo zainstalowania poprzedniej wersji usług google to i tak się to codziennie aktualizuje do najnowszej wersji. Taka syzyfowa praca.Bronek88 pisze: ↑10.04.2018, 11:49Dzięki drzewko. Carstream i mirror działa. Ale przestało na komorce działać googlemaps i nie wyświetla się też na pro w samochodzie.
-
- Junior Member
Wersja YouTube nie najnowsza, tylko ta z linku w pierwszym poście. Nie wiem, czy najnowsza wersja Android Auto coś wnosi, ale podałem tylko info, że też z nią działa. Ale jak najnowsza wersja YouTube nie będzie działać to dobrze wiedzieć, bo też miałem ją sprawdzić.drzewko pisze: ↑11.04.2018, 21:12Tak ale Youtube z najnowszą wersją nie będzie ci działać.lucasnetwork pisze: ↑10.04.2018, 17:16Od siebie dodam, że dzisiaj zainstalowana najnowsza wersja Android Auto ze strony https://www.android.com/auto/ również działa. Bez problemu łączy się z Arteonem.
Rzeczywiście irytujące, ale zszedłem z całą procedurą poniżej 3 minut. Wszystko przygotowane jak tylko Usługi Google Play zaktualizują się do 12.5.29, dodałem tylko od siebie Widgety, które znalazłem na stronie https://forum.vw-passat.pl/topic/59925- ... k-youtube/
Fajnie to wygląda jak wyświetla What's up'a, maile albo pogodę na całym ekranie.
Planuję zainstalować na Samsung Galaxy S7 Edge framework microG Apps zamiast Usług Google Play - może to pomoże, ale na razie zabieram się do tego jak wilk do jeża.
Fajnie to wygląda jak wyświetla What's up'a, maile albo pogodę na całym ekranie.
Planuję zainstalować na Samsung Galaxy S7 Edge framework microG Apps zamiast Usług Google Play - może to pomoże, ale na razie zabieram się do tego jak wilk do jeża.
W telefonie wyłączyłem Wifi i korzystam tylko po LTE w takim przypadku google się nie aktualizuje Jest to tymczasowe obejście problemu.Bronek88 pisze: ↑20.04.2018, 11:57Rzeczywiście irytujące, ale zszedłem z całą procedurą poniżej 3 minut. Wszystko przygotowane jak tylko Usługi Google Play zaktualizują się do 12.5.29, dodałem tylko od siebie Widgety, które znalazłem na stronie https://forum.vw-passat.pl/topic/59925- ... k-youtube/
Spróbowałem 2 razy zainstalować całość i poza AA reszta nie pokazuje się w tym menu razem z VW. Zastanawiam się co mogę robić nie tak. Android 7.1 Xiaoimi 4X.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Jaką masz wersją Google Service zainstalowaną w telefonie ?drzewko pisze: ↑26.04.2018, 00:09W telefonie wyłączyłem Wifi i korzystam tylko po LTE w takim przypadku google się nie aktualizuje Jest to tymczasowe obejście problemu.Bronek88 pisze: ↑20.04.2018, 11:57Rzeczywiście irytujące, ale zszedłem z całą procedurą poniżej 3 minut. Wszystko przygotowane jak tylko Usługi Google Play zaktualizują się do 12.5.29, dodałem tylko od siebie Widgety, które znalazłem na stronie https://forum.vw-passat.pl/topic/59925- ... k-youtube/
Mam Google Play w wersji 10.2.06.
-
- Senior Member
Rozwiazanie zastosowalem inne- sugestia czlonka z forum. Sony xperia z Internetem i mirrorlink. Dziala wszystko od youtube przez www tv radio messenger itd
No właśnie mam Xiaomi przez baterię i pancerność mechaniczną. Jako zastępczy okresowo. A normalnie mam Motorolę Moto X Force. Telefon nie do zdarcia. I średnio mi się chce zmieniać telefon pod samochód.
Ale z drugiej strony TomTom na telefonie jednak kładzie dokładność nawigacji VW. Pewnie na zachodzie jest mega aktualna bo się nie buduje nowych dróg. Ale w PL jakość map jest taka jaka jest. Jest dokładnie to samo co miałem do tej pory + korki - te działają bardzo dobrze i jak mi się nie pali to telefon leży i nie jest mi do niczego potrzebny. Ale obecnie jestem na Mazurach i gdzie nie pojadę coś. Ostróda, Olsztyn rozkopane. Stara 7ka nakłada się na S7. Koszmar..
Dlatego szukam połączenia telefonu z autem. Ostatecznie przeżyję bez tego. Aż tak mi to niezbędne jak ma być tylko AAuto. Mapy Googla są bardzo słabe w obsłudze, korkach, propozycji nowych map czy mijaniu zatwardzeń.
Ale z drugiej strony TomTom na telefonie jednak kładzie dokładność nawigacji VW. Pewnie na zachodzie jest mega aktualna bo się nie buduje nowych dróg. Ale w PL jakość map jest taka jaka jest. Jest dokładnie to samo co miałem do tej pory + korki - te działają bardzo dobrze i jak mi się nie pali to telefon leży i nie jest mi do niczego potrzebny. Ale obecnie jestem na Mazurach i gdzie nie pojadę coś. Ostróda, Olsztyn rozkopane. Stara 7ka nakłada się na S7. Koszmar..
Dlatego szukam połączenia telefonu z autem. Ostatecznie przeżyję bez tego. Aż tak mi to niezbędne jak ma być tylko AAuto. Mapy Googla są bardzo słabe w obsłudze, korkach, propozycji nowych map czy mijaniu zatwardzeń.