Arteon: Wady i Usterki Jakosciowe
Re: Arteon: Wady i Usterki Jakosciowe
Panowie czy zdarza się u kogoś, że tylna półka wpada w rezonans na dziurach ? W skr. wytwarza irytujący hałas.
- Blazio1946
- Posting Freak
Nic takiego nie zaobserwowalem. Zobacz czy jest dobrze w zaczepach włożona.
Na oko jest ok, sprawdzałem. Blazio1946 a wyciągałeś ją całkowicie na zewn. lub ktoś ją wyciągał i czy w ogóle da się ? Boje się że uszkodzę te plastikowe zaczepy i będzie jeszcze gorzej.
Tak, da się. Trzeba trochę siły użyć, żeby się wyczepiła. Wymontuj ją, bo może to jednak coś innego hałasuje.
- Blazio1946
- Posting Freak
Wyciągałem, normalnie wychodzi i wchodzi - klik, klik. Spróbuj delikatnie okleić okrągłe zaczepy w półce np. taśmą izolacyjną. Minimalnie powiększy się ich grubość i nie będzie żadnego luzu.
-
- Junior Member
Ja od kilku dni jadąc po nierównościach lub kostce brukowej zauważyłem jakby brzęczenie w lewym przednim głośniku na drzwiach. Chodzi o ten mniejszy głośniczek wysokotonowy. Jest to system nagłośnienia Dynaudio. I nie ma znaczenia, czy radio jest włączone, czy nie. System może być wyłączony, a reakcję pod wpływem nierównej nawierzchni i tak słychać. Chyba będzie trzeba wybrać się do serwisu, bo tego nie było. W sumie tapicerkę w drzwiach kierowcy też słychać na nierównościach od niedawna. Jak ją dociśnie się łokciem to wtedy jest spokój, ale na krótko
U mnie pojawiło się z tydzień temu dokładnie to samo. Samochód mam od grudnia. Przy nieco głośniejszej muzyce ledwo się przebija, ale jednak trochę denerwuje. Też Dynaudio i też lewy głośnik.lucasnetwork pisze: ↑29.04.2018, 01:03Ja od kilku dni jadąc po nierównościach lub kostce brukowej zauważyłem jakby brzęczenie w lewym przednim głośniku na drzwiach. Chodzi o ten mniejszy głośniczek wysokotonowy. Jest to system nagłośnienia Dynaudio.
- pablo_bios
- Member
- Kontakt:
Mi się to samo zaczęło pojawiać, ale w lewym nawiewie... jak docisnę w miejscu pokrętła do jego regulacji to się ułoży i ustaje. Póki co obserwuję, zobaczymy jak będzie dalejWoytek pisze: ↑29.04.2018, 01:10U mnie pojawiło się z tydzień temu dokładnie to samo. Samochód mam od grudnia. Przy nieco głośniejszej muzyce ledwo się przebija, ale jednak trochę denerwuje. Też Dynaudio i też lewy głośnik.lucasnetwork pisze: ↑29.04.2018, 01:03Ja od kilku dni jadąc po nierównościach lub kostce brukowej zauważyłem jakby brzęczenie w lewym przednim głośniku na drzwiach. Chodzi o ten mniejszy głośniczek wysokotonowy. Jest to system nagłośnienia Dynaudio.
www.instagram.com/pablobios
www.project-car.pl
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Jesli chodzi o trzeszczenie to Ja zauważyłem prawy tylny głośnik , jak delikatnie basik gra to trzeszczy jakby jego obudowa lub cos ,Woytek pisze: ↑29.04.2018, 01:10U mnie pojawiło się z tydzień temu dokładnie to samo. Samochód mam od grudnia. Przy nieco głośniejszej muzyce ledwo się przebija, ale jednak trochę denerwuje. Też Dynaudio i też lewy głośnik.lucasnetwork pisze: ↑29.04.2018, 01:03Ja od kilku dni jadąc po nierównościach lub kostce brukowej zauważyłem jakby brzęczenie w lewym przednim głośniku na drzwiach. Chodzi o ten mniejszy głośniczek wysokotonowy. Jest to system nagłośnienia Dynaudio.
Niestety w drzwiach duzo rzeczy trzeszczy albo drzy. Trzeba by dac do wytlumienia, tak zrobilem w B8 i byla cisza