Traffic Jam Assist
Re: Traffic Jam Assist
Mnie też kilka razy się nie udało ruszyć za pomocą RES, ale to rzadkość.
Wydaje mi się, że czytałem, że Trafic Jam Assist potrzebuje do działania działającego w danej chwili Lane Assist, może akurat w przypadkach, w których Ci nie mogłeś ruszyć samochód przestał rozpoznawać pasy na jezdni?
Wydaje mi się, że czytałem, że Trafic Jam Assist potrzebuje do działania działającego w danej chwili Lane Assist, może akurat w przypadkach, w których Ci nie mogłeś ruszyć samochód przestał rozpoznawać pasy na jezdni?
-
- Senior Member
System super. Chociaz dzisiaj pierwszy raz nie zauwazyl busa prawie sie wpakowalem...
Szkoda ze tak krotko utrzymuje sie w liniach.... ja bym wydluzyl ten czas do 1 minuty albo 2...
Szkoda ze tak krotko utrzymuje sie w liniach.... ja bym wydluzyl ten czas do 1 minuty albo 2...
-
- Junior Member
Specjalnie sprawdzałem wszystkie kontrolki. Lane Assist świecił się na zielono, linie brzegowe "pasa" na którym była jasna ikona auta przede mną świeciły się na biało, a kontrolka tempomatu miała ikonkę samochodu, czyli widzi auto i dostosowuje prędkość do niego. Kilka razy na różnych trasach sprawdzałem i z RES nigdy nie ruszył. Może taki trafiłem egzemplarz...jni pisze: ↑24.05.2018, 16:01Mnie też kilka razy się nie udało ruszyć za pomocą RES, ale to rzadkość.
Jeżeli postój trwa do ok. 10 sek. auto ruszy samo, powyżej trzeba musnąć gaz lub wcisnąć RES. U mnie RES działa za każdym razem.
- Blazio1946
- Posting Freak
U mnie działa tak jak kolega wyżej napisał, czasu nie mierzyłem ale po kilku sekundowym postoju sam ruszał, po dłuższym RES i jazda.
Koledzy czegoś tu nie rozumiem. Mam także w aucie Traffic Jam Assist, dziś miałem okazję jechać jako pasażer w arteonie niskobudżetowym w którym nie było traffic tylko zwykły tempomat adaptacyjny. I wiecie co nie zauważyłem żadnej różnicy, auto w korku zatrzyma się i aby ruszyć trzeba nacisnąć res lub pedał. A jeżeli zatrzymanie trwa sekundę czy dwie to auto i tak samo ruszy.
A czy line assist nie działa od 60 km/h? Bo ja jakoś nie zauważyłem żeby się aktywowałem w korku.
- Blazio1946
- Posting Freak
Dokładnie tak jak napisałeś lane assist działa dopiero od 60km/h do jazdy w korku i trzymania pasa potrzeba traffic jam assist z pakietu drogowego plus nie pamiętam czy w samym drogowym też jest.