Bagaznik rowerowy na hak.
Bagaznik rowerowy na hak.
Witam. Wrzucę informacje, moze komuś się przyda,zamotowana platforma na hak - przynajmniej taka jaką posiadam - Atera Strada nie wymaga odchylania,bo kat uchylania klapy jest na tyle pionowy że nie zawadza o bagaznik,trzeba tylko kierownicę pierwszego roweru skręcić o 90st.
2.0 TSI 190 KM
Re: Bagaznik rowerowy na hak.
Popieram. Rowery na dachu to nieporozumienie. Kupiłem, wypięło się mocowanie do dachu w czasie jazdy. Porysowany rant nad uszczelką przyokienną. Odradzam.
Właśnie kupuję hak i platformę bo coś mi z tym dachowym odwaliło..
Pytanie czy ktoś montował hak poza fabryką w ASO. Nie chcę aby spotkało mnie to co kolegę od Webasto w Passacie.
Jak ktoś by chciał kupić to mam belki Thule i 3 platformy na rowery.
Właśnie kupuję hak i platformę bo coś mi z tym dachowym odwaliło..
Pytanie czy ktoś montował hak poza fabryką w ASO. Nie chcę aby spotkało mnie to co kolegę od Webasto w Passacie.
Jak ktoś by chciał kupić to mam belki Thule i 3 platformy na rowery.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Miałem montowany w Aso hak Thule w B7ce,calkiem zgrabnie to wygladalo,montaz zajmował tylko chwile. Uczulam by zainwestować w wiazke 13topinowa,bo przy 7dmiopinowej wariowaly czujniki cofania,nie działa lampa wstecznego I przeciwmgielna...
Tak po prostu wypielo się mocowanie do dachu,przy normalnej predkosci??jakie miałeś belki? Pytam się bo zamierzam kupić na zimę do boxa..
Tak po prostu wypielo się mocowanie do dachu,przy normalnej predkosci??jakie miałeś belki? Pytam się bo zamierzam kupić na zimę do boxa..
2.0 TSI 190 KM
Thule takie jakie pasują do Arteona. Chyba są tylko jedne. W poniedziałek jadę bo to zamontowane w sklepie się wypięło i nie bardzo poczuwam się do winy. Szarpałem całość "testowo" przed odjazdem, po 50 km. I tam po 70 się wypięło. Najgorsze że to porysowanie jest nad drzwiami kierowcy. Zawsze to będę widział i rozważam lakierowanie.
Będę chciał to wymienić w całości na jakąś bazę na hak 3 rowery. Bo średnio widzę sprzedaż komukolwiek. To się nie nadaje. Muszę z rowerami wrócić z Mazur i mam strach powyżej 80.
Będę chciał to wymienić w całości na jakąś bazę na hak 3 rowery. Bo średnio widzę sprzedaż komukolwiek. To się nie nadaje. Muszę z rowerami wrócić z Mazur i mam strach powyżej 80.
Z platformą to inna bajka...160-170 to żaden problem. Natomiast wydaje mi się że sporo więcej spalił niż passat,jednak rowery wystają sporo ponad dach...
2.0 TSI 190 KM
Spalanie z 3 rowerami na dachu przy prędkościach 100-120 jakieś 12. Czyli zapewne 2-3l więcej.
E... to mi wyszło 10.7 na trasie 350km,predkosci znacznie wyższe niż 120km/h -tam gdzie się dało oczywiście, to chyba nie ma dramatu :-)
2.0 TSI 190 KM
To ja wczoraj wracałem z Mazur i 235 km z prędkością do 110 spalanie 11.5. Mniej niż na Mazury. Z górki było i pewnie z wiatrem.
Dzisiaj wyjaśniłem kwestię wymiany bagażnika u sprzedawcy. Bez żadnego problemu oddaję to co mam na dach i rozliczamy to w cenie wersji na hak. Tak można przynajmniej bez stresu kupować.
Ale mam zagwozdkę bo takiego haka jak jest zakładany w czasie produkcji Arteona nie można kupić jako akcesorium w serwisie. Jest tylko taki wypinany ręcznie. Koszt 4000 brutto. Ku...wa mać. Czyli tyle ile ten elektryczny z konfiguratora. Człowiek uczy się całe życie.. Nie chce mi się już kombinować. Widziałem też że ceny belek na dach są porównywalne w ASO i poza. W ASO jest do przykręcania klucz dynamometryczny. Tak jako ciekawostkę podaję.
Dzisiaj wyjaśniłem kwestię wymiany bagażnika u sprzedawcy. Bez żadnego problemu oddaję to co mam na dach i rozliczamy to w cenie wersji na hak. Tak można przynajmniej bez stresu kupować.
Ale mam zagwozdkę bo takiego haka jak jest zakładany w czasie produkcji Arteona nie można kupić jako akcesorium w serwisie. Jest tylko taki wypinany ręcznie. Koszt 4000 brutto. Ku...wa mać. Czyli tyle ile ten elektryczny z konfiguratora. Człowiek uczy się całe życie.. Nie chce mi się już kombinować. Widziałem też że ceny belek na dach są porównywalne w ASO i poza. W ASO jest do przykręcania klucz dynamometryczny. Tak jako ciekawostkę podaję.
Witam,
Czy jak kupie hak poza ASO (np. tu: https://www.hakihol.pl/haki-holownicze/hak-holowniczy/) to mi go zamontuja i ile zaspiewaja za taka usluge?
Pozdrawiam
Czy jak kupie hak poza ASO (np. tu: https://www.hakihol.pl/haki-holownicze/hak-holowniczy/) to mi go zamontuja i ile zaspiewaja za taka usluge?
Pozdrawiam
Mi za zamontowanie haka z akcesorium VW krzyknęli 1400 brutto.