Arteon vs Audi A4
Re: Arteon vs Audi A4
Ja bym unikał. Jeszcze do 2-3kkm to jakoś bym przełknął, ale 16? 16 kkm pałowania bez znaczenia czy zimny czy rozgrzany. Ciekawe ile miał uszkodzeń parkingowych itp. wynegocjuj z placu to co ma 0 km. Jak ten dealer nie ma to są inni. Co to pojechać 500 km po samochód..
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
- Blazio1946
- Posting Freak
A4 jest sklasyfikowane niżej niż Arteon a za serwis będziesz płacił premium.
Ja bym brał Arteona, w moim mam właśnie 15tys przebiegu i na nic nie narzekam, jak czytam o tych usterkach to mi się wydaję, że mam inny samochód.
No poza jakimiś duperelami np. za mała półeczka na telefon, gniazdo zapalniczki w złym miejscu, czy brak składania foteli tylnych z bagażnika.
Masz gwarancję, fajnie jakby była wydluzona na 4 lata, niech dorzuca pakiet przeglądów i jakieś akcesoria i będzie git.
Ja bym brał Arteona, w moim mam właśnie 15tys przebiegu i na nic nie narzekam, jak czytam o tych usterkach to mi się wydaję, że mam inny samochód.
No poza jakimiś duperelami np. za mała półeczka na telefon, gniazdo zapalniczki w złym miejscu, czy brak składania foteli tylnych z bagażnika.
Masz gwarancję, fajnie jakby była wydluzona na 4 lata, niech dorzuca pakiet przeglądów i jakieś akcesoria i będzie git.
No tak ale te 15 zrobiłeś ty a nie 150 przypadkowych kierowców testujących co potrafi 280KM z 4x4 i heblami 340 mm. Wiem jak to jest. Testowałem miesiąc temu Leona Cuprę 4x4. No pięknie leci 250, pieknie hamuje.. Przetestowane. Polecam, ale na pewno nie demówkę.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
-
- Senior Member
Arteon to lepsza kia. Audi a4 model nizej niz audi a6.
Jak mozna wogole porownywac audi i vw? Audi to klasa premium. Jak ktos pyta o roznice. 1. Uruchom audio w audi i vw oraz np bmw 5 2.dotknij skory foteli w audi bmw i vw. 3. Przejedz audi vw i bmw po progach zwalniajacych 4.zwroc uwage na wykonczenie drzwi, przycisków w kazdym z tych aut.
I to powinno juz wystarczyc wybierajac pojazd. Pewnie kolejne auto dla mnje to bedzie 2-3 letnie a8 lub a7. Zwracam uwage na jakosc samochodu ibdetale ktore dodaja "smaczku". Arteon mial byc krokiem w klase premium. A nie jest
Jak mozna wogole porownywac audi i vw? Audi to klasa premium. Jak ktos pyta o roznice. 1. Uruchom audio w audi i vw oraz np bmw 5 2.dotknij skory foteli w audi bmw i vw. 3. Przejedz audi vw i bmw po progach zwalniajacych 4.zwroc uwage na wykonczenie drzwi, przycisków w kazdym z tych aut.
I to powinno juz wystarczyc wybierajac pojazd. Pewnie kolejne auto dla mnje to bedzie 2-3 letnie a8 lub a7. Zwracam uwage na jakosc samochodu ibdetale ktore dodaja "smaczku". Arteon mial byc krokiem w klase premium. A nie jest
-
- Senior Member
Unikaj opinii tych co uwazaja ze to co kupili jest najlepsze na swiecie. Obiektywnke nalezy ocenic samochod. Jak ktos sie przesiadl z psujacego sie peugeota lub 10letniej octavii- pewnie nie znajdzie zadnej wady w arteon.
-
- Senior Member
Polecam jeszcze z linku audi ktory wyslales zerknac na zdjecie 14te- prezentuje konsole na drzwiach. A teraz zerknij na jakosc w VW. Arteon to dopiero 'ubogi krewny"
-
- Member
Unikaj także opinii tych co trafili na felerny egzemplarz co uważają, że to co kupili jest najgorsze na świecie
-
- Senior Member
Pixel - ja nie trafilem na felerny egzemplarz poniewaz wada rozwiazana w zasadzie jest. Oceniam caly samochod nie przez pryzmat jedbej usterki. Jezdziles wczesnuej skoda fabia?
-
- Senior Member
Pixel odnies sie do tego co napisalem wczesniej czyli do punktów ktore warto porownac. Dodaj do tego jakosc wykonczenia np drzwi (tapicerka i sterowanie oknami). To wystarczy.
To się nazywa "pakiet skórzany ze skóry ekologicznej" i dopłaca się za to całe 1400 PLN :-)Jacekpolok pisze: ↑07.06.2018, 17:14Polecam jeszcze z linku audi ktory wyslales zerknac na zdjecie 14te- prezentuje konsole na drzwiach. A teraz zerknij na jakosc w VW. Arteon to dopiero 'ubogi krewny"