Volkswagen Arteon - Wasze opinie
RE: Volkswagen Arteon - Wasze opinie
problem w tym, że żaden producent nie dzieli się taką wiedzą, ile dana wersja silnikowa rzeczywiście pali przy 180 km/h A tutaj będzie spora różnica między benzyną a ropniakiem. Chipowanie bądź box lub inne rozwiązania mające na celu podnieść moc i moment nie wchodzą w moim przypadku w rachubę. Samochód musi być w stanie bezawaryjnie zrobić do 200 kkm w 3 lata bez żadnych problemów (również z ASO) i to, że 200 km/h będzie osiągać w 27, a nie w 21 sekund, to kwestia naprawdę drugorzędna - w moim osobistym mniemaniu oczywiście. BiTDI i tak zapewni dynamiczne przemieszczanie się z punktu A do Z.
Jeśli ktoś chce zobaczyć jak prezentują się kolory inne od "popularnych" to linki poniżej:
Chili Red:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 6686f13369
Atlantic Blue:
Chili Red:
Atlantic Blue:
ależ ta czerwień jest krzykliwa...
ależ ta czerwień jest krzykliwa...
Ja dziś oglądałem raz jeszcze dosyć dokładnie srebrnego Arteona R-line no i generalnie wrażenia są pozytywne, ale wkurza mnie np. brak chromowanych obwódek wokół przycisków od szyb (co ma Golf i Passat). Tak jakby ktoś policzył, że zaoszczędzi na tym 1 EUR/samochodzie.
Poza tym skóry jakoś mało robią wrażenia skór, takie są mało "porowate", zbyt gładkie, niczym gumowe. Poza tym kawał solidnego auta - drzwi ciężkie, grube. Szyby. też - nawet tylne
Poza tym skóry jakoś mało robią wrażenia skór, takie są mało "porowate", zbyt gładkie, niczym gumowe. Poza tym kawał solidnego auta - drzwi ciężkie, grube. Szyby. też - nawet tylne
Kolor srebrny jest moim faworytem, i mam pytanie czy oglądany egzemplarz posiadał przyciemniane szyby czy standardowe? I jak się prezentował?tadziak pisze: Ja dziś oglądałem raz jeszcze dosyć dokładnie srebrnego Arteona R-line no i generalnie wrażenia są pozytywne, ale wkurza mnie np. brak chromowanych obwódek wokół przycisków od szyb (co ma Golf i Passat). Tak jakby ktoś policzył, że zaoszczędzi na tym 1 EUR/samochodzie.
Czy ktoryś z kolegów może wie czy w mazowieckim jest do testów Arteon z opcjonalnym pakietem wyciszenia ??
Abdul Harrah pisze: Mysle ze na passata to cie troche okantowali. Krotoski cichy Poznan 35% rabatu w 50/50. Leasing to zawsze strata i pewnie inne warunki. Warto sie targowac!
Posiadał przyciemniane tylne szyby. Wg. mnie wyglądał bardzo dobrze, chociaż srebrne auta aktualnie są tak popularne, że to aż boli. Ostatnio szukałem golfa na parkingu (srebrnego) i w jednym rzędzie obok siebie stało 6 srebrnych hatchbacków...Niko pisze:Kolor srebrny jest moim faworytem, i mam pytanie czy oglądany egzemplarz posiadał przyciemniane szyby czy standardowe? I jak się prezentował?tadziak pisze: Ja dziś oglądałem raz jeszcze dosyć dokładnie srebrnego Arteona R-line no i generalnie wrażenia są pozytywne, ale wkurza mnie np. brak chromowanych obwódek wokół przycisków od szyb (co ma Golf i Passat). Tak jakby ktoś policzył, że zaoszczędzi na tym 1 EUR/samochodzie.
-
- Junior Member
A propos kolorów - miałem okazję i zajrzałem obejrzeć Arteona w Katowicach, akurat stał taki - ale nie odnotowałem koloru tylko foto zrobiłem, to jest srebrny czy szary?
Na początku witam wszystkich!
Zabieram się do zakupu Arteona i poważnie zastanawiam się nad wersją essece (2.0 tsi 190) w standardzie od elegance różnią się tylko:
ogrzewane dysze spryskiwaczy - DOŁOŻĘ DO SWOJEGO
listwy dekoracyjne wewnętrzne - te w essence są ok
nakładki na pedały - zbędne
obręcze 17 - wezmę 18
wykończenie drzwi wewnętrznych
chromy - i tu powiem szczerze, że mi się chyba bardziej podoba wersja bez chromów zewnętrznych
podgrzewane fotele - DOŁOŻĘ DO SWOJEGO
tapicerka - wezmę alcanarę
Wyświetlacz Active Info Display - tu trochę mi szkoda...
W pakiecie premium jest możliwość dobrania Discover Pro - i tu mam mieszane uczucia czy warto brać Pro (dla siebie będę dobierał Car-Net: App Connect dla Googla i Janosika )
Funkcja ECO - zbędne
Wybór profilu jazdy - i tu mam zgryz. Nigdy nie korzystałem z takiej funkcji. Testowałem wersję 2.0 TSI 280 (oczywiście mocno doposażoną) i na początku było w tym trochę radości. Ale już po paru godzinach uznałem funkcję jako zbędą. Dla zmiany charakterystyki skrzyni jest opcja "S" w dsg i więcej mi do szczęścia nie trzeba.
Do całości dobiorę:
XDS - Elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego
Car-Net: App Connect - widok ekranu smartfona na ekranie radia lub nawigacji
Szyba tylna oraz boczne tylne przyciemniane
System Side Assist Plus - asystent zmiany pasa ruchu
System Rear Traffic Alert - asystent wyjazdu z miejsca parkingowego
Kierownica multifunkcyjna, obszyta skórą, podgrzewana
i powinno być wszystko... chyba, że mnie wyprowadzicie z błędu
Zabieram się do zakupu Arteona i poważnie zastanawiam się nad wersją essece (2.0 tsi 190) w standardzie od elegance różnią się tylko:
ogrzewane dysze spryskiwaczy - DOŁOŻĘ DO SWOJEGO
listwy dekoracyjne wewnętrzne - te w essence są ok
nakładki na pedały - zbędne
obręcze 17 - wezmę 18
wykończenie drzwi wewnętrznych
chromy - i tu powiem szczerze, że mi się chyba bardziej podoba wersja bez chromów zewnętrznych
podgrzewane fotele - DOŁOŻĘ DO SWOJEGO
tapicerka - wezmę alcanarę
Wyświetlacz Active Info Display - tu trochę mi szkoda...
W pakiecie premium jest możliwość dobrania Discover Pro - i tu mam mieszane uczucia czy warto brać Pro (dla siebie będę dobierał Car-Net: App Connect dla Googla i Janosika )
Funkcja ECO - zbędne
Wybór profilu jazdy - i tu mam zgryz. Nigdy nie korzystałem z takiej funkcji. Testowałem wersję 2.0 TSI 280 (oczywiście mocno doposażoną) i na początku było w tym trochę radości. Ale już po paru godzinach uznałem funkcję jako zbędą. Dla zmiany charakterystyki skrzyni jest opcja "S" w dsg i więcej mi do szczęścia nie trzeba.
Do całości dobiorę:
XDS - Elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego
Car-Net: App Connect - widok ekranu smartfona na ekranie radia lub nawigacji
Szyba tylna oraz boczne tylne przyciemniane
System Side Assist Plus - asystent zmiany pasa ruchu
System Rear Traffic Alert - asystent wyjazdu z miejsca parkingowego
Kierownica multifunkcyjna, obszyta skórą, podgrzewana
i powinno być wszystko... chyba, że mnie wyprowadzicie z błędu