Przejęcie VW Arteon Elegance 2.0 TSI 190 KM w kredycie Easy&Drive
Przejęcie VW Arteon Elegance 2.0 TSI 190 KM w kredycie Easy&Drive
Cześć
Własnie rozpocząłem proces sprzedaży mojego Arteona. Chciałbym oddać autko które jest w kredycie Easy&Drive
Kupione u dilera Krotoski Cichy w Warszawie
Kupione w listopadzie 2017
Cena katalogowa to 197 tys PLN, cena kupna to 180 tys PLN
Rata miesieczna w kredycie Easy&Drive to 2715 PLN, wpłata na dzień dobry wynosiła 0%, rata balonowa na zakonczenie to 90 tys PLN
Zakup na 4 lata czyli do splacenia jeszcze 41 rat (splacilem 7 rat do tej pory)
Obecny przebieg to ok 7 tys KM, roczny limit mam ustawiony na 20 tys KM
Auto sprzedaje z zimowymi oponami, które są obecnie w depozycie w ASO Krotoski Cichy Warszawa
Auto do tej pory bez najmniejszej awarii poza update'm oprogramowania w ASO
Stan perfekcyjny bo auto mało jeżdzone
Auto na codzien jezdzone, znajduje sie w Warszawie na Ochocie
Konfiguracja jak w załączniku
Jedyne co jest wymagane w tej sytuacji to zgoda VW Bank na zmianę kredytobiorcy, ja płacę za proces administracyjny związany ze zmianą kredytobiorcy na umowie z VW Bank.
Odstępne - 0
Jeśli ktoś jest chętny prosze o informację na prv, chętnie wysle zdjęcia auta i umówie sie na oglądanie.
Pozdrawiam serdecznie
Stefan
Własnie rozpocząłem proces sprzedaży mojego Arteona. Chciałbym oddać autko które jest w kredycie Easy&Drive
Kupione u dilera Krotoski Cichy w Warszawie
Kupione w listopadzie 2017
Cena katalogowa to 197 tys PLN, cena kupna to 180 tys PLN
Rata miesieczna w kredycie Easy&Drive to 2715 PLN, wpłata na dzień dobry wynosiła 0%, rata balonowa na zakonczenie to 90 tys PLN
Zakup na 4 lata czyli do splacenia jeszcze 41 rat (splacilem 7 rat do tej pory)
Obecny przebieg to ok 7 tys KM, roczny limit mam ustawiony na 20 tys KM
Auto sprzedaje z zimowymi oponami, które są obecnie w depozycie w ASO Krotoski Cichy Warszawa
Auto do tej pory bez najmniejszej awarii poza update'm oprogramowania w ASO
Stan perfekcyjny bo auto mało jeżdzone
Auto na codzien jezdzone, znajduje sie w Warszawie na Ochocie
Konfiguracja jak w załączniku
Jedyne co jest wymagane w tej sytuacji to zgoda VW Bank na zmianę kredytobiorcy, ja płacę za proces administracyjny związany ze zmianą kredytobiorcy na umowie z VW Bank.
Odstępne - 0
Jeśli ktoś jest chętny prosze o informację na prv, chętnie wysle zdjęcia auta i umówie sie na oglądanie.
Pozdrawiam serdecznie
Stefan
Re: Przejęcie VW Arteon Elegance 2.0 TSI 190 KM w kredycie Easy&Drive
nie chcę Cię martwić,ale moim zdaniem nie ma szans , aby znaleźć klienta na twój samochód.Przyjmując ,że był warty w momencie zakupu 180.000 (chociaż nie była to jakaś okazja) , to wyjeżdzając z salonu stracił min. 20 % (taki urok zakupu nowego samochodu - te 20 % płacisz właśnie za to ,że nikt przed Tobą nie "pierdział: w fotel). To jest oczywiście tylko moje zdanie.
ciekaw jestem zdania innych forumowiczów,ale według mnie,aby ktoś miał by się zainteresować twoją ofertą musiałbyś spłacić jeszcze około 10 rat
Owszem, jednak układ ma wiele zalet np. mniej restrykcyjne podejscie VW Bank do weryfikacji zdolnosci kredytowej, krótszy okres kredytu niz 48 miesiecy, opony Falkeny zimowe warte 4 tys PLN w cenie, 4 miesiace do zakupu własnego ubezpieczenia vs. słabe ubezpieczenie VW Bank. Z tego co sprawdzałem w Krotski Cichy nie ma teraz tez juz promocji z przedluzoną do 4 lat gwarancja i 4-letnim pakietem przeglądów za darmo.
Nie mam cisnienia zeby sprzedac szybko, jesli jednak ktos sie znajdzie to chętnie się dogadam.
Pozdrawiam
Nie mam cisnienia zeby sprzedac szybko, jesli jednak ktos sie znajdzie to chętnie się dogadam.
Pozdrawiam
W jednym się mylisz - w twoim przypadku podejście VW Banku będzie właśnie bardziej restrykcyjne niż w przypadku zwykłego kredytu EasyDrive. Nie mogę napisać Ci szczegółów ,ale tak będzie.Bank będzie traktował twój kredyt jako zagrożony (będziesz miał adnotację w BIK-u -lub już masz) i kolejny klient na twój samochód będzie klientem szczególnym (ale ostrożnie szczególnym)
Dziekuje za info.
-
- Senior Member
41x2715 +90k= 201k.... drogo jak za uzywany samochod.
Sam sie zastanawiam nad oddaniem swojego.
Zakup 200k w xi.2017. 13k przebiegu.
Jednak cena do oddania bylaby w granicach 160k....
Sam sie zastanawiam nad oddaniem swojego.
Zakup 200k w xi.2017. 13k przebiegu.
Jednak cena do oddania bylaby w granicach 160k....
Male szanse na oddanie tego kredytu. Bardzo drogo...
To juz uzywany samochod... Bedziesz musial doplacic mysle min 10-20tys zeby komus sie to oplacilo.
Oddawlem rok temu leasing na dwuletniego passata, ceny prawie takie same jak twoje. Ale wplata wlasna byla 15proc i wartosc do splaty byla praktycznie taka jak wartosc rynkowa. Przy aktualnych rabatach i cenach rynkowych nie widze szans na oddanie tego bez doplaty wyrownajacej wartosc do rynkowej
To juz uzywany samochod... Bedziesz musial doplacic mysle min 10-20tys zeby komus sie to oplacilo.
Oddawlem rok temu leasing na dwuletniego passata, ceny prawie takie same jak twoje. Ale wplata wlasna byla 15proc i wartosc do splaty byla praktycznie taka jak wartosc rynkowa. Przy aktualnych rabatach i cenach rynkowych nie widze szans na oddanie tego bez doplaty wyrownajacej wartosc do rynkowej
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
I jeszcze rabat jaki uzyskałeś od dilera to tylko 8.5%
Z 20 tys dopłaty to minimum żeby ktoś się tym zainteresował. Cóż życie...
Z 20 tys dopłaty to minimum żeby ktoś się tym zainteresował. Cóż życie...