Car-Net
-
- Senior Member
Re: Car-Net
Kolego lucascorleone. W jakim celu mod3m? Korzystasz z mirrorlink?
A po takie wielkie te modemy i z bateria?
Ja propnuje cos takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7391251333
Uzywam od pazdziernika w arteonie i zero zastrzezen plus czytnik kart pamieci dodatkowo
Ja propnuje cos takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7391251333
Uzywam od pazdziernika w arteonie i zero zastrzezen plus czytnik kart pamieci dodatkowo
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Senior Member
A nie lepeij telefon i mirrorlink?
-
- Member
Wcześniej w tym temacie były polecane takie, które wkleiłem i stąd moje pytanie. Potrzebuje do CarNet'u ponieważ kiedy chce korzystać z sieci za pomocą iPhone'a to za każdym razem muszę od nowa robić hotspot, a wolałbym tego uniknąć.
Arteon 2.0 TSI 272 4x4 R-Line Pyrit 2019 20" Rosario
[R.I.P.] Arteon 2.0 TSI 190 R-Line Pyrit 2018 20" Rosario
-
- Senior Member
Czegos nie rozumiem. Carnet dziala bez dodatkowego netu. Telefin na stake wpiety moze byc caly czas hotspot.
Zyskujesz mirrorlink czyli google youtube tv online itd
Zyskujesz mirrorlink czyli google youtube tv online itd
-
- Member
W iP nie ma mirrorlink tylko carplay. Gdy ponownie wpinam tel, to za każdym razem muszę na nowo włączać hotspot i tego chcę uniknąć. Trochę wiadomości wcześniej był poruszany ten problem.
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest stick np. MediaTech MT4220 lub szybszy MT4222. Tego pierwszego można używanego trafić nawet za około 30zł. Do tego SIM w zależności od potrzeb internetowych na pokładzie. Sam samochód, jeśli nie robimy aktualizacji, kosumuje niewiele danych.
A usługa Car-Net jak koledzy wcześniej zauważyli nie wymaga żadnego dodatkowego modemu. Korzysta z wbudowanej karty.
A usługa Car-Net jak koledzy wcześniej zauważyli nie wymaga żadnego dodatkowego modemu. Korzysta z wbudowanej karty.
-
- Member
Lazi ale z tego co mi się wydaje, żeby w Car-Net były info o pogodzie itp. to musi być połączenie z netem za pomocą tel. lub sticka? Popraw nie proszę jeśli się mylę. Co do proponowanych przez Ciebie rozwiązań rozumiem, że wpinam pod usb (oczywiście z SIMem) i nic więcej nie muszę z tym robić?
Car net wymaga zrodla danych. W instslacji busines jest to karta sim w schowku, przy comforcie trzeba udostepnic navi jakis internet. Z wbudowanej karty sim korzystsja tylko uslugi carnet ze strony czy aplikacji mobilnej sle carnet w samochodzie , czyli pogoda, parkingi czy korki musi miec oddzielny internet, NIE korzysta z karty wbudowanej w samochod. Mediatecha probowalem i osobiscie odradzam, czesto zrywal polaczenie z nawi i dosc wolny jest jednsk. Ten huwaei 8372 jest znacznie stabilniejszy i szybszy (LTE). Dziala jak normalny hotspot, mozna podlaczyc wiele urzadzen i jest maly. Konfigurujesz w domu przez windowsa , podlaczysz w samochodzie i zapominasz o urzadzeniu. Zauwazylem ze lepiej jest podpiac modem pod zapalniczke niz port usb, port usb dostaje prad po otwarciu drzwi, jak modem sie uruchomi i odpslimy to rusza od zera, nieraz jedt problem zeby navi znowu go znalazla. Po podpieciu po zasilanie z zapslniczki przez adapter problem nie wystepuje, laczy sie za kazdym razem.
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Jest dokładnie tak jak piszesz. Trochę pojechałem skrótem myślowym sprowadzając Car-Net do usług, które są dostępne po zalogowaniu przez aplikację lub www. Kolega kriss555 dokładniej to przedstawiłlucascorleone pisze: ↑26.06.2018, 22:03Lazi ale z tego co mi się wydaje, żeby w Car-Net były info o pogodzie itp. to musi być połączenie z netem za pomocą tel. lub sticka? Popraw nie proszę jeśli się mylę.
U mnie właśnie tak to działa.lucascorleone pisze: ↑26.06.2018, 22:03Co do proponowanych przez Ciebie rozwiązań rozumiem, że wpinam pod usb (oczywiście z SIMem) i nic więcej nie muszę z tym robić?